Μενού
  • Α-
  • Α+

Ασταμάτητα είναι τα κορονοπάρτι παρά το κυνηγητό των Αρχών προκειμένου η μετάλλαξη Δέλτα να ανακοπεί. Εικόνες από μεγάλες συναθροίσεις νέων σε όλη τη χώρα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια πάντως, ενώ οι επιχειρηματίες απειλούνται με πρόστιμα και λουκέτα, ακόμα και αναδρομικά… για βίντεο που θα αναρτηθούν στα social media και δείχνουν παράβαση των μέτρων.

Διαβάστε επίσης: «Επίθεση» της μετάλλαξης Δέλτα στους νέους - Στα 28,5 ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα

Σύμφωνα με το MEGA σε πολλά μπαρ, παρά τα μέτρα όλοι οι πελάτες είναι όρθιοι και χορεύουν αγκαλιά και στην Αθήνα αλλά και σε νησιά. Στην Μύκονο πάρτι ξεκίνησε σε beach club και στη συνέχεια… prive σε βίλα. Στην Πάτρα επέμβαση της αστυνομίας έδωσε τέλος σε πάρτι στην παραλία πριν καν αρχίσει, ενώ λίγες ώρες μετά η αστυνομία της Πάτρας σταμάτησε και γλέντι γάμου όπου οι καλεσμένοι χόρευαν ενώ απαγορεύεται. Παρ' όλα αυτά με ανοικτή κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς τα δύο σωματεία των επιχειρηματιών της Μυκόνου προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις.

«Είναι τουλάχιστον αδιανόητο μία κυβέρνηση – υποτίθεται φιλική προς την επιχειρηματικότητα- αντί να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα να αποφασίζει την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και ποινών επειδή κάποιος πελάτης θα είναι όρθιος στο τραπέζι του ή επειδή θα κάνει το αποτρόπαιο “έγκλημα” να χορέψει όταν ακούσει μουσική» ανέφεραν.

Πρόστιμα 174.400 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου συνολικά 115.892 ελέγχους και κατέγραψαν 314 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 174.400 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 46 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (99.716).

Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων.

2. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA