Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμη παιδική κατασκήνωση στο έλεος του κορονοϊού καθώς θετικά κρούσματα βρέθηκαν και στο Λαύριο. Νωρίτερα είχαν διαγνωσθεί θετικά παιδιά σε εγκαταστάσεις στην Ηλεία ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε σημάνει συναγερμός στο Σοφικό Κορινθίας, στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και στη Χαλκιδική.

Διαβάστε ακόμη: Κι άλλη κατασκήνωση με παιδιά θετικά στον κορονοϊό – Συναγερμός στις Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το notioanatolika.gr ανιχνεύθηκαν έξι θετικά κρούσματα σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου. Όπως σημειώνεται τα κρούσματα καταγράφηκαν τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

Μετά από την επιβεβαίωση κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ανιχνεύθηκαν θετικά στον κορονοϊό και τα παρέλαβαν ενώ απομακρύνθηκαν και όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες. Μετά από τη διαπίστωση, τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Θετικά κρούσματα και σε κατασκήνωση στην Ηλεία

Νωρίτερα, την Κυριακή, έγινε γνωστό πως βρέθηκαν θετικά κρούσματα και σε παιδική κατασκήνωση στην Ηλεία. Αρχικά βρέθηκαν δύο παιδιά θετικά στον κορονοϊό και στους ελέγχους που ακολούθησαν διαπιστώθηκαν ακόμα περισσότερες περιπτώσεις που φτάνουν τις τέσσερις με πέντε. Μάλιστα αρκετοί γονείς έσπευσαν σήμερα να πάρουν τα παιδιά από την κατασκήνωση.

Κρούσματα σε ακόμα τέσσερις παιδικές κατασκηνώσεις

Τα τελευταία 24ωρα βεβαιώθηκαν θετικά κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις στο Σοφικό Κορινθίας, στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και στη Χαλκιδική

Το Σάββατο βρέθηκαν έξι κρούσματα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ανήκαν στην ίδια ομαδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση, ενώ διεξάγεται ιχνηλάτηση με rapid και self test στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων. Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

Από την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό πως είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε άλλες τρεις παιδικές κατασκηνώσεις και συγκεκριμένα στο Καπανδρίτι (3 κρούσματα), στα Χανιά (εντοπίστηκαν 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά και εργαζομένους και η κατασκήνωση εκκενώθηκε) και στη Χαλκιδική (τουλάχιστον 14 παιδιά θετικά).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA