Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γλυκά Νερά: «Μιλά» το κινητό του πιλότου - Τι αναζητούν οι Αρχές στα ταξίδια του

Η Αστυνομία φέρεται πεπεισμένη ότι το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας, βρίσκεται «κρυμμένο» στο προηγούμενο εξάμηνο - Εξετάζονται οι κάμερες της Αττικής Οδού

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος / Πηγή: Eurokinissi
Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

«Οι τηλεφωνικές του επαφές -και μάλιστα σε βάθος μερικών μηνών- ίσως να αποκαλύψουν κάποιο κρυμμένο μυστικό του πιλότου, ίσως ακόμη και το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας της ίδιας της συζύγου του στα Γλυκά Νερά». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τις επόμενες κινήσεις των Αρχών αξιωματικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών σχετικά με την αποκάλυψη ενδεχόμενων κρυφών σημείων στη συγκλονιστική υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Προμελετημένη δολοφονία της Καρολάιν «βλέπουν» οι αστυνομικοί

Οπως γράφει η RealNews, τόσο οι δικαστικές όσο και οι αστυνομικές Αρχές περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του καθ’ ομολογία δολοφόνου προκειμένου να διαπιστώσουν τις επαφές του, αλλά και τις κλήσεις του προς συγκεκριμένα πρόσωπα και, μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έχει ζητηθεί να καλύπτει ένα διάστημα έξι μηνών πριν από τη δολοφονία της Καρολάιν, δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τις 11 Μαΐου του 2021, δηλαδή τη μέρα που ο 32χρονος πιλότος διέπραξε το έγκλημα.

Όταν οι ερευνητές της υπόθεσης θα έχουν αυτά τα στοιχεία στη διάθεσή τους, θα βάλουν στο μικροσκόπιο τις μη επαρκώς δικαιολογημένες επαφές, τα μηνύματα αλλά και τις τηλεφωνικές κλήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Οι τηλεφωνικές επαφές του 32χρονου ερευνώνται καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί που ανέλαβαν την κύρια ανάκριση δεν πείθονται από τον «βρασμό ψυχής» που προφασίστηκε ο δράστης για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της Καρολάιν. Ακόμη, υπάρχει η υπόνοια ότι ο πιλότος δεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει με λεπτομέρειες τη δήθεν ληστεία μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που διέπραξε το φρικτό έγκλημα.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως και τα στοιχεία που ανακάλυψαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας δεν «δένουν» με την ομολογία του πιλότου. Μόνο και μόνο το γεγονός πως το σύστημα της εσωτερικής κάμερας ασφαλείας του σπιτιού απενεργοποιήθηκε από τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο λίγες ώρες πριν από το έγκλημα δείχνει απευθείας τον πρότερο σχεδιασμό. Για τον λόγο αυτόν, οι έρευνες έχουν επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή των Γλυκών Νερών, ακόμα και στις κάμερες της Αττικής Οδού, προκειμένου οι αστυνομικοί να συλλέξουν οπτικό υλικό, επίσης σε βάθος έξι μηνών, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν οποιαδήποτε «περίεργα» ραντεβού του Αναγνωστόπουλου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Εξετάζονται κάμερες της Αττικής Οδού

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, στα χέρια των Αρχών θα περιέλθουν σύντομα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο 32χρονος πιλότος, προκειμένου οι ερευνητές να έχουν γνώση των ταξιδιών που πραγματοποιούσε με τα ελικόπτερα τις εταιρείας στο πλαίσιο της εργασίας του. Ισως και από εκεί να προκύψουν διάφορες «περίεργες» επαφές, που ενδέχεται να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα ενέργειες του Αναγνωστόπουλου, του ανθρώπου που έπνιξε με τα χέρια του τη μητέρα του παιδιού του.

Τέλος, τόσο οι αστυνομικές όσο και οι δικαστικές Αρχές φέρονται πεπεισμένες -προφανώς από στοιχεία που έχουν στα χέρια τους πως το πραγματικό κίνητρο του εγκλήματος -και όχι αυτό που παρουσίασε στην ομολογία του ο 33χρονος δράστης- να «ωρίμασε» σε βάθος χρόνου περίπου έξι μηνών και για τον λόγο αυτόν όλες οι κινήσεις τους έχουν να κάνουν με αυτή την περίοδο, που ίσως τελικά να κρύβει το θανάσιμο μυστικό του συγκλονιστικού εγκλήματος. Ακόμη, όπως είχε αποκαλύψει η «R» την προηγούμενη Κυριακή, εκκρεμεί και η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου αλλά και της Καρολάιν, όπως και η διασταύρωση των στοιχείων που είχε δώσει για το δάνειο που είχε λάβει από τράπεζα.

Μάλιστα, οι έρευνες έχουν επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή των Γλυκών Νερών, ακόμη και στις κάμερες της Αττικής Οδού, προκειμένου οι αστυνομικοί να συλλέξουν οπτικό υλικό, επίσης σε βάθος έξι μηνών, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν οποιαδήποτε «περίεργα» ραντεβού του Αναγνωστόπουλου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Στο μικροσκόπιο και τα ταξίδια

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη RealNews, στα χέρια των Αρχών θα περιέλθουν σύντομα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο 32χρονος πιλότος, προκειμένου οι ερευνητές να έχουν γνώση των ταξιδιών που πραγματοποιούσε με τα ελικόπτερα της εταιρείας στο πλαίσιο της εργασίας του.

Ίσως και από εκεί να προκύψουν διάφορες «περίεργες» επαφές, που ενδέχεται να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα ενέργειες του πιλότου.

Τέλος, τόσο οι αστυνομικές όσο και οι δικαστικές Αρχές φέρονται πεπεισμένες πως το πραγματικό κίνητρο του εγκλήματος -και όχι αυτό που παρουσίασε ο 32χρονος δράστης- να «ωρίμασε» σε βάθος χρόνου περίπου έξι μηνών και για τον λόγο αυτό όλες οι κινήσεις τους έχουν να κάνουν με αυτή την περίοδο, που ίσως τελικά να κρύβει το θανάσιμο μυστικό του συγκλονιστικού εγκλήματος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μπάμπης Αναγνωστόπουλος #Γλυκά Νερά #Δολοφονία