Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην επικίνδυνη ζώνη του κορονοϊου κινείται η Μύκονος, που εξελίσσεται μακράν στην πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή της χώρας. Το νησί των ανέμων, που έχει από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών μόνιμων κατοίκων στην ελληνική επικράτεια, βρίσκεται στην κορυφή της «κόκκινης» πυραμίδας της νόσου. Τα ξέφρενα κορονοπάρτι στις βίλες και η διασκέδαση χωρίς μέτρα προστασίας ακόμα και στα σοκάκια του νησιού οδηγούν την Μύκονο, που παρότι δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση της φετινής τουριστικής περιόδου είναι γεμάτη από κόσμο, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα και την εστίαση

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Μύκονο 

Ειδικότερα, τα κρούσματα κορονοϊού, που έχουν εντοπιστεί στο νησί, παρουσιάζουν έντονη αυξητική τάση τις τελευταίες 6 μέρες. Τα νέα κρούσματα από 14 στις 7 Ιουλίου μέσα σε 6 μέρες τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τις 42. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της 12ης Ιουλίου του ΕΟΔΥ, η συγκεκριμένη καταγραφή αντιστοιχεί σε 414,45 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου με 98,12 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθεί στην ίδια λίστα η Σαντορίνη με 95,32 κρούσματα.

Η ίδια εικόνα και στους επιδημιολογικούς δείκτες της Κυριακής 11 Ιουλίου με την Μύκονο με 41 κρούσματα ή αλλιώς 404,58 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους να είναι σταθερά στην πρώτη θέση. Ακολούθησε το Ρέθυμνο με 70,09 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και τρίτη στην ίδια λίστα η Σαντορίνη με 63,55 κρούσματα.

Μια τάξη μεγέθους της υγειονομικής επιβάρυνσης, που καταγράφεται στο νησί των Κυκλάδων αυτή την περίοδο, αποτελούν οι 177 και 124 νέες λοιμώξεις, που διαγνώστηκαν τη Δευτέρα και την Κυριακή αντίστοιχα, στον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου τα πάρτι σε κέντρα διασκέδασης έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης. Ο Νότιος Τομέας Αθηνών λοιπόν, κατατάσσεται με 33,41 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, βάσει των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων της Δευτέρας, υψηλότερα από τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών(21,47 κρούσματα) και τον Βόρειο Τομέα Αθηνών(21,13 κρούσματα) τη στιγμή, που η Μύκονος με τα 414,45 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού φιγουράρει ως πρωταθλήτρια στην εξάπλωση της νόσου στην κοινότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=Zh-GgVeVM9I

Αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες του νησιού

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του νησιού εμφανίζονται αγανακτισμένοι για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις βίλες, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την επιδημιολογική εικόνα της Μυκόνου και ενώ οι αφίξεις βρίσκονται στα προ κορονοϊού επίπεδα θυμίζοντας το καλοκαίρι του 2019. Οι τοπικές αρχές θεωρούν ότι αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου θα υπάρξει μόνο με αλλαγή του νομικού πλαισίου και παρέμβαση της Αστυνομίας σε τέτοια περιστατικά. Η ειρωνική κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσε το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου και το ΣωματείοΕπιχειρηματιών και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου είναι ενδεικτική της κατάστασης, που επικρατεί στο νησί:

«Με χαρά ενημερώνουμε όλες και όλους εσάς, τους φίλους και επισκέπτες μας ότι, τα προγραμματισμένα events των επιχειρήσεών μας, τα μεταφέρουμε σε χώρους που επιτρέπεται νόμιμα η διεξαγωγή τους, δηλαδή σε ΒΙΛΕΣ και ΣΚΑΦΗ. Πιο αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής όλων αυτών των πάρτι, θα ανακοινώνει η κάθε επιχείρηση. Στα πάρτι αυτά μπορείτε να εισέρχεστε χωρίς τεστ, να είστε όρθιοι, να χορεύετε όπως παλιά και θα έχετε έκπτωση 30%, αφού δεν θα κόβονται αποδείξεις ούτε θα ασφαλίζεται το προσωπικό.

Υ.Γ. 1: Η παραπάνω ανακοίνωση ισχύει για πέντε ημέρες και θα επανέλθουμε όταν δούμε το νέο ΦΕΚ της κυβέρνησης. Την περιμετρική ασφάλεια του πάρτι θα την αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Υ.Γ. 2: Η ανακοίνωση εκδίδεται μετά τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν για το “υπέροχο” και “ανεμπόδιστο” πάρτυ που διοργανώθηκε χθες στο νησί μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA