Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ιερά Σύνοδος: Ο ελεύθερος εμβολιασμός λύση για την αναχαίτιση του κορονοϊού

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει προσπάθεια να απομονωθούν οι ιερείς που αντιδρούν στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, πήραν μέρος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Η Ιερά Σύνοδος (πηγή: Eurokinissi)
Η Ιερά Σύνοδος (πηγή: Eurokinissi)

Αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση είναι ο ελεύθερος εμβολιασμός, ενώ μόνη αρμόδια για θέματα κορονοϊού είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, επισημαίνει η Εκκλησία σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση της ΔΙΣ με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει προσπάθεια να απομονωθούν οι ιερείς που αντιδρούν στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συνάντηση Ιερώνυμου με Τσιόδρα και Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, πήραν μέρος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την ανάγκη να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όλοι οι πολίτες. «Στο πνεύμα της Εκκλησίας, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης να προστατέψουμε αλλήλους», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ενημέρωση που παρείχαν με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στους ιεράρχες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι άγιοι πατέρες, για μία ακόμη φορά, να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιο και τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν, ώστε να προστατέψουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση, κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα. «Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί. Η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Εκκλησία θα συμβάλει στο να διαδοθεί το μήνυμα του εμβολιασμού προκειμένου να πειστούν οι καχύποπτοι.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και πρόσθεσε: «Ηταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Απαντήσαμε στις ερωτήσεις των ιεραρχών. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Χρήσιμο να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία. Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ιερά Σύνοδος #Κορονοϊός #εμβολιασμός #Εκκλησία