ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/07/2021 09:23

Ηλιούπολη: «Μίασμα» χαρακτηρίζουν τον αστυνομικό συνάδελφοί του - Στο φως τα στοιχεία του, μιλά κι άλλη κοπέλα

Πιθανώς είναι κι άλλοι αστυνομικοί μπλεγμένοι, λέει η δικηγόρος της 19χρονης, κι αποκαλύπτει ότι άλλη μία κοπέλα θύμα του κυκλώματος μαστροπείας θα σπάσει σήμερα τη σιωπή της - Θέμα ημερών ή ακόμα και ωρών η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 39χρονου αστυνομικού και του πατέρα του θύματος

Ηλιούπολη: «Μίασμα» χαρακτηρίζουν τον αστυνομικό συνάδελφοί του - Στο φως τα στοιχεία του, μιλά κι άλλη κοπέλα
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Μίασμα χαρακτήρισε τον αστυνομικό που κατηγορείται ότι φέρεται να βίαζε, να κακοποιούσε, να έδερνε και να εξέδιδε μια 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη ο Στράτος Μαυροειδάκος. Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών έβαλε κατά του 39χρονου αστυνομικού, του οποίου ο έκλυτος βίος αποτελεί ντροπή για το Σώμα. Παράλληλα, δήλωσε πως αν κάποιος άλλος έχει βάλει πλάτη, είτε πρόκειται για αξιωματικό είτε για απλό αστυνομικό, θα πρέπει αμέσως να επιβεβαιωθούν τα ονόματα για να ξεσκεπαστεί όλο το κύκλωμα.

Διαβάστε ακόμη: Ηλιούπολη: Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός στην απολογία του - «Εκδιδόταν η 19χρονη από την ηλικία των 16 ετών»

Εντός των επόμενων ημερών ή ακόμη και ωρών, αναμένεται η εισαγγελική διάταξη που θα επιτρέψει να γίνουν γνωστά τα ονόματα του αστυνομικού και του πατέρα, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Αυτό θα επιτρέψει και στις άλλες κοπέλες που καταγγέλλεται ότι έπεσαν θύματα του αστυνομικού να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταθέσουν, ώστε να διαπιστωθεί το πραγματικό μέγεθος της υπόθεσης, για το οποίο υπάρχουν φόβοι ότι πρόκειται για ένα δαιδαλώδες κύκλωμα trafficking.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, στο παρελθόν ο αστυνομικός είχε αναρτήσει φωτογραφίες στα social media, όπου απεικονιζόταν μαζί με όπλα και σκόνη, που όπως αποδείχτηκε αργότερα δεν ήταν ναρκωτικά. Η υπηρεσία είχε διατάξει ΕΔΕ και γι’ αυτό το περιστατικό αθωώθηκε. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός απειλούσε συναδέλφους και λόγω κορονοϊού «πάγωσε» το πειθαρχικό συμβούλιο.

«Δεν υπάρχει κανένα ίχνος συγκάλυψης σε τέτοια μιάσματα που φοράνε στολή», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας στο Mega και είπε πως η Αστυνομία διαθέτει ειδικά τμήματα που διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις. «Υπάρχουν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας ειδικά τμήματα, τα οποία καταρτίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταγγελίες και να κατευθύνουν τα θύματα άμεσα σε συνεργασία με την εισαγγελία. Τηρείται η διαδικασία, άμεσα διατάζεται ιατροδικαστική έκθεση».

Η βία έχει πολλές μορφές

«Το ζητούμενο δεν είναι τι κάνει ο θύτης αυτή η στιγμή. Η εξοικείωση με τη βία ξεκινάει από νωρίς και έχει διάφορες μορφές. Εκτός από τη σεξουαλική βία, υπάρχει η λεκτική και ψυχολογική. Πρέπει να καταλάβουμε την κατάχρηση της γονεϊκής εξουσίας, πως θα μπορούμε να προστατεύσουμε τα νέα παιδιά από τέτοιες καταστάσεις», υποστήριξε η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

«Αυτό που καταγράφεται είναι απουσία εμπιστοσύνης και είναι ένα διαρκές αίσθημα ανασφάλειας. Αυτό πρέπει να κερδίσουμε, να μπορέσει το άτομο να νιώσει ασφαλές μέσα του και να μπορέσει σιγά σιγά να εκμυστηρευτεί και να μοιραστεί».

Βουβό έγκλημα η ενδοοικογενειακή βία

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά υποστηρίζει πως η ενδοοικογενειακή βία είναι βουβό έγκλημα που πολλές φορές δεν καταγγέλλεται, καθώς τα θύματα κυριεύονται από φόβο.

«Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ότι αυτό το κορίτσι κατά τη διάρκεια της κακοποίησης της δεν μπορούσε να απευθυνθεί στο δικό της περιβάλλον, στην ιδιά της τη μητέρα, καθώς όπως έγινε γνωστό η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό επισφραγίζει άλλη μια φορά το γεγονός ότι ενδοοικογενειακή βία είναι ένα βουβό έγκλημα που δεν καταγγέλλεται από τα θύματα γιατί φοβούνται. Τα θύματα πρέπει να βρουν το θάρρος να απευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα», δήλωσε.

Κι άλλοι αστυνομικοί στο κύκλωμα - Μιλά κι άλλη κοπέλα σήμερα

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε η κυρία Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της 19χρονης από την Ηλιούπολη. Μάλιστα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν έρθει «στο φως», ο αστυνομικός φέρεται να εξανάγκασε την 19χρονη να συμμετέχει και σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο 39χρονος ισχυρίζεται ότι η 19χρονη εκδιδόταν ή συμμετείχε στις ταινίες πορνό με τη θέλησή της, η κυρία Λεγάκη τόνισε ότι «ο λόγος του καθενός έχει να κάνει με τη θέση που βρίσκεται και πριν και μετά το αδίκημα. Είναι ο λόγος ενός παιδιού που είναι στα όρια της ανηλικότητας, που έχει καταφύγει στην αγκαλιά μιας σερβιτόρας, που έχει καταφύγει στην Αστυνομία, που έχει τα σημάδια πάνω στο σώμα του, απέναντι στο λόγο ενός αστυνομικού, που διαφημίζει τη δράση του μέσω των social media του και δεν έχει νιώσει καν την ανάγκη να έχει ένα ψευδώνυμο. Νιώθει τόσο σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει που κυκλοφορούν διάφορα βίντεο στα οποία καμαρώνει για την ιδιότητά του. Μπορούμε λοιπόν να εκτιμήσουμε την αλήθεια ή το ψέμα».

Σχετικά με τις 3 ακόμα κοπέλες που φαίνεται πως είχαν πέσει επίσης θύματα του 39χρονου, η ίδια τόνισε ότι «Δεν ξέρω αν θα καταθέσουν και οι τρεις. Περιμένω ότι σήμερα θα υπάρξει μια ανακοίνωση από μία κοπέλα που έχει υποστεί τα ίδια πράγματα. Τις επόμενες ημέρες, θεωρώ ότι μια δεύτερη κοπέλα θα καταλήξει στο γραφείο του ανακριτή. Οι κοπέλες αυτές έχουν βιώσει τα ίδια με τη 19χρονη και χειρότερα, γιατί κάποιες από αυτές είχαν μείνει στα χέρια του πολύ περισσότερο χρόνο. Το δικό μας παιδί, με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, κατάφερε να γλιτώσει. Υποβάλαμε αίτημα στην εισαγγελέα να ανακοινώσει το όνομα αυτού του ανθρώπου, ώστε να νιώσουν ασφάλεια και άλλα κορίτσια να έρθουν στη Δικαιοσύνη».

Η κυρία Λεγάκη αποκάλυψε, μάλιστα, ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι στο κύκλωμα μαστροπείας συμμετείχαν και άλλοι αστυνομικοί. «Μου έχουν αναφέρει ότι υπήρχε κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν και άλλοι αστυνομικοί. Οι κοπέλες λένε ότι το ξέρουν, αλλά εγώ δεν το ξέρω», είπε χαρακτηριστικά. «Όσο περνούν οι μέρες, βγαίνει στην επιφάνεια ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κανένα φόβο ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με την υπηρεσία του. Αυτό σημαίνει ότι ένιωθε ότι η υπηρεσία του τον στηρίζει, ότι δεν κινδυνεύει από κάποιον έλεγχο. Όταν ένας αστυνομικός συμπεριφέρεται ως προαγωγός με το όνομά του, την ιδιότητά του, με αυτό τον τρόπο που βλέπουμε από τα βίντεο μέσα από τα δικά του social media, υπάρχει πρόβλημα με την υπηρεσία του, για το γεγονός ότι ένας δικός της υπάλληλος συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο», σχολίασε η δικηγόρος της 19χρονης.

«Δεν ξέρω τι ήξερε η εταιρεία παραγωγής ταινιών. Αυτό είναι στα χέρια του εισαγγελέα και της ανακρίτριας να το διερευνήσουν. Είναι δεδομένο ότι η κοπέλα υπέγραψε. Καμία κοπέλα που είναι θύμα trafficking και τη βάζουν να γυρίσει τέτοιες ταινίες, δε τη δέρνουν την ώρα που υπογράφει. Τα έχουν φροντίσει αυτά προηγουμένως. Μιλάμε για ένα παιδί στα όρια της ανηλικότητας, που πριν λίγα χρόνια είχε ξεφύγει από έναν άλλο άνθρωπο που του φερόταν με παρόμοιο τρόπο. Αυτό το παιδί το βίαζε από τα 11 του χρόνια ο πατέρας του. Θα μας πει ότι το παιδί ήταν ήδη εκδιδόμενη; Το κορίτσι γρήγορα έφυγε από το σπίτι της και πήγε μαζί του γιατί ήθελε να ξεφύγει από τον πατέρα της», εξήγησε.

«Οι καταγγελίες που έχω είναι πανομοιότυπες. Για βασανισμούς και ξύλο. Μιλάμε για αιχμαλωσία και trafficking, μιλάμε για βασανισμό, μιλάμε για ξύλο, μιλάμε για ακραία πράγματα. Μιλάμε για ανθρώπους που αιχμαλωτίζονται και αναγκάζονται να εκδίδονται. Αυτό είναι το σημείο που ενώνει τις καταγγέλλουσες», κατέληξε η κυρία Λεγάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΒΙΑΣΜΟΣ ΠΟΡΝΟ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ