Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, πειθαρχικά συμβούλια και διαθεσιμότητες συνθέτουν την πορεία στην Ελληνική Αστυνομία του 39χρονου προφυλακισμένου υπαρχιφύλακα, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον μισό Ποινικό Κώδικα ύστερα από τις βαρύτατες εις βάρος του καταγγελίες της 19χρονης, που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά και να εξέδιδε στο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη.

Διαβάστε ακόμη: Ηλιούπολη: Ο αστυνομικός είχε την κόρη του στο ίδιο διαμέρισμα με την 19χρονη

Η διαδρομή του Δ.Μ στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, από το 2007 όταν εντάχθηκε στο Σώμα, κινήθηκε στο όριο, καθώς έφτασε ουκ ολίγες φορές ένα βήμα πριν την απόταξη. Ομως πάντα επέστρεφε στα καθήκοντά του. Μέχρι τη σύλληψή του. Τελευταία πειθαρχικά παραπτώματά του η απειλή και η εξύβριση με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία, πριν συλληφθεί από τους συναδέλφους του και οδηγηθεί στη φυλακή κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Ηλιούπολη: Ο 39χρονος ήταν γνωστός στις Εσωτερικές Υποθέσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων περνούν χειροπέδες στον 39χρονο υπαρχιφύλακα. Το καλοκαίρι του 2011 σε λογαριασμό στο Facebook με το όνομα του τότε ειδικού φρουρού, αποσπασμένου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ανέβηκαν φωτογραφίες, που τον απεικόνιζαν να κάθεται αγκαλιά με την τότε σύντροφό του και μετέπειτα σύζυγό του σε ένα τραπέζι με ναρκωτικές ουσίες, όπλα και χαρτονομίσματα. Ο ίδιος εμφανίστηκε την περίοδο εκείνη στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα», μιλώντας για την περιπέτειά του, καθώς λόγω των φωτογραφιών αυτών είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Τον Ιούλιο πληροφορήθηκα από φίλους μου ότι υπάρχει λογαριασμός στο Facebook με τα ίδια στοιχεία ακριβώς με εμένα. Μέσα στο πλήθος των φωτογραφιών υπάρχουν και 3 φωτογραφίες, που είναι επεξεργασμένες. Στη μία παρουσιάζομαι ότι έχω κάνει φωτογράφηση στο Playboy, η άλλη με δείχνει με ένα όπλο Βάλτερ και στην άλλη παρουσιάζομαι ως έμπορος ναρκωτικών. Μόλις πληροφορήθηκα το γεγονός πήγα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατέθεσα μήνυση, από την οποία βέβαια δεν μπορεί να γίνει κάτι επειδή ο server ανήκει στην Αμερική πρέπει να δώσει εντολή ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας δίνει εντολή μόνο για κακουργήματα και επειδή ήταν πλημμέλημα η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο», ανέφερε ο ειδικός φρουρός, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν δημιούργησε τον εν λόγω λογαριασμό στο Facebook.

Αστυνομικός: «Καταπατούνται συνταγματικά δικαιώματά μου»

Διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησε στην προσαγωγή του ειδικού φρουρού βάζοντάς του χειροπέδες. Ο ίδιος περιέγραφε on camera το περιστατικό, διαμαρτυρόμενος για καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων του: «Ηρθαν 6 άτομα, με πλησίασαν, μου είπαν την ιδιότητά τους, τους έδωσα την ταυτότητά μου, το όπλο μου, το κινητό τηλέφωνό μου, μού πέρασαν χειροπέδες και με οδήγησαν στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Εκεί μου μίλησαν με πολύ άσχημο τρόπο. Με υποχρέωσαν να γδυθώ για να με ψάξουν.

Μου απαντούσαν πολύ απαξιωτικά και δεν μου επέτρεψαν την επικοινωνία με τον δικηγόρο μου. Μου είπαν ότι με το αλεξίπτωτο προσγειώθηκα στην Αστυνομία. Οτι εγώ είμαι κακοποιός, δεν είμαι αστυνομικός. Πήγαν σπίτι μου, έκαναν έρευνα και δεν βρήκαν τίποτα. Καταπατήθηκαν βασικά συνταγματικά δικαιώματά του. Είμαι σε διαθεσιμότητα, επομένως ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα». Επειτα από 13 μήνες σε διαθεσιμότητα και ύστερα από την έρευνα, που διεξήγαγε η υπηρεσία του προκειμένου να καταλήξει στο αν είναι δικός του ο επίμαχος λογαριασμός στο facebook, ο ειδικός φρουρός που βρίσκεται στη φυλακή μετά τις καταγγελίες της 19χρονης στην Ηλιούπολη επέστρεψε στα καθήκοντά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA