Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που εντοπίστηκε νεκρή στη Φολέγανδρο, όπως προκύπτει από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Αθήνα. Τη δολοφονία της νεαρής ομολόγησε ο 30χρονος σύντροφός της. 

Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Συγκλονίζουν οι γονείς της Γαρυφαλλιάς - «Μάθετε στους γιους σας να μην είναι άνανδροι αλήτες»

Από τα στοιχεία της νεκροψίας - νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, Ηλίας Μπογιόκας, ο θάνατος της 26χρονης προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων. Υπάρχουν τραύματα συμβατά με την πτώση, σαν να έχει κυλήσει το σώμα της στα βράχια πριν καταλήξει στη θάλασσα. Η κοπέλα είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της. Πάντως, ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα.

Ο 30χρονος ομολόγησε πως δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος απέδωσε το τροχαίο (σ.σ. το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός δρόμου) σε έναν καυγά που είχε με την 26χρονη, την ώρα που η ίδια οδηγούσε. Είπε ακόμα ότι όταν κατέβηκε από το αμάξι η Γαρυφαλλιά, την πέταξε στη θάλασσα αλλά αυτή χτύπησε σε βράχια και έχασε τις αισθήσεις της. Υποστήριξε ότι νόμιζε πως ήταν ζωντανή και έπεσε και αυτός για να τη βοηθήσει αλλά όταν είδε ότι δεν είχε τις αισθήσεις της φοβήθηκε και βγήκε έξω από το νερό και έφυγε. Την κατηγορία σε βάρος του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου θα υποστηρίξει ο Αλέξης Κούγιας

Υπενθυμίζεται πως ο 30χρονος εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Γαρυφαλλιά στην Λυγαριά, στα βόρεια της Φολεγάνδρου, αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Την αστυνομία ειδοποίησε κάτοικος της περιοχής που είχε δει τη φωτογραφία του 30χρονου. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού έσπευσαν στο σημείο και ο 30χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει. Ο άνδρας εν τέλει παραδόθηκε και φέρεται να έλεγε συνεχώς την φράση «ήταν η κακιά η ώρα, μαλώσαμε, χάλασε η φάση».

Η κάτοικος που ειδοποίησε την Αστυνομία 

Η Ειρήνη Μαρινάκη, είδε τον 30χρονο σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο που βρισκόταν εκτός δρόμου και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία. «Είδα τη φωτογραφία του στο facebook. Ο νεαρός είχε χαρακτηριστική κόμμωση με τα σγουρά μαλλιά και το συγκράτησα. Μετά πήγαμε στην παραλία για μπάνιο και όταν γυρνούσαμε, περνούσαμε από το σημείο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο και είδα να ξεπροβάλει ένας άνθρωπος με μαλλί φουντωτό. Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει και ενημέρωσα την αστυνομία» είπε η κυρία Μαρινάκη στο OPEN. 

«Το αυτοκίνητο φαινόταν από το δρόμο. Ο 30χρονος κινούταν κοντά στο αυτοκίνητο, σε απόσταση δέκα μέτρων από το δρόμο. Ήταν το χαρακτηριστικό κούρεμα, το είχα συγκρατήσει όταν είδα τη φωτογραφία άρα μετά όταν αντίκρισα έναν άνδρα με φουντωτό μαλλί στο αυτοκίνητο χωρίς να υπάρχει κανένα μέσο σταματημένο στο δρόμο, κατάλαβα πως δεν ήταν τουρίστας ή επισκέπτης. Έφυγα κατευθείαν και πήγα πιο πάνω για να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία», ανέφερε. 

Το χρονικό 

Η 26χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο. Όπως διαπιστώθηκε μετά την ανάσυρσή της, η νεαρή ήταν ήδη νεκρή. Την κοπέλα είχαν δει νωρίτερα να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο. Το όχημα παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Τότε, η νεαρή από το Βέλο Κορινθίας, βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτμπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και άρχισε να περπατάει. Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA