Μενού
  • Α-
  • Α+

«"Το σύνδρομο των Γλυκών Νερών" ξαναχτυπά και αυτό σημαίνει ότι ο δολοφόνος δεν είναι άρρωστος, δεν είναι εν βρασμώ και δεν έχει κίνητρο». Με αυτά τα λόγια ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας περιγράφει στο Reader.gr το ψυχολογικό προφίλ του 30χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου της άτυχης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο. Ο 30χρονος από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στο νησί ομολόγησε ότι έσπρωξε την 26χρονη από τα βράχια για ασήμαντη αφορμή.

Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Η Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε από τον 30χρονο πριν την σπρώξει από τα βράχια

Ο κ. Σούρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όποιος επιζητά κίνητρο στην πράξη του 30χρονου είναι σαν να προσπαθεί να τον δικαιολογήσει» και εξήγησε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε «μια αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας. Μέσα στην οικογένεια από την μικρή ηλικία διαμορφώνονται μερικοί χαρακτήρες που δεν έχουν συναισθήματα. Πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα, ότι μπορούν τα πάντα. Είναι μικροπαραβατικοί ή μεγαλοπαραβατικοί, είναι άνθρωποι που δεν έχουν ενοχές και τύψεις, είναι άνθρωποι που δεν μετανιώνουν για τίποτα».

Όπως αναφέρει ο ψυχίατρος «την ίδια συμπεριφορά είδαμε στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, στην υπόθεση Τοπαλούδη, στην Κυπαρισσία με τον 72χρονο που σκότωσε τον υπάλληλο για μια ασήμαντη χρηματική διαφορά και στην 36χρονη που πέταξε το βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα». Ο κ. Σούρας εξήγησε ότι η διαταραχή αυτή «δεν θεραπεύεται, δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή και δεν γίνεται τίποτα με την ψυχοθεραπεία. Την έχουν οι προσωπικότητες των δολοφόνων και των εν δυνάμει δολοφόνων».

Παράλληλα ο κ. Σούρας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά φαίνεται ότι ο 30χρονος «ήταν βίαιος» και συμπλήρωσε πως «το να σκοτώσει μια τέτοια προσωπικότητα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό γίνεται επειδή θεωρεί τον άλλον αδύναμο, επειδή εκείνη τη στιγμή υπάρχει μεγάλος θυμός και επειδή θεωρεί ότι μπορεί να κάνει στον άλλον ό,τι θέλει». «Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία μεγαλώνει τα αγόρια κάνοντάς τα να πιστεύουν ότι αυτά είναι τα "αφεντικά". Πιστεύουν ότι αυτοί ξέρουν και ότι αυτοί είναι οι αρχηγοί. Αυτός ο άνθρωπος ο οποίος ξεκινά από την εφηβική ηλικία και μέσα από την ελληνική οικογένεια μεγαλώνει με αυτόν το τρόπο, στη συνέχεια μπορεί να γίνει και δολοφόνος» είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός και έκλεισε με την εξής φράση: «Πίσω από κάθε παιδί ψάξε έναν γονιό».

«Δεν άφηνε πολλά περιθώρια να του μιλήσεις»

Ως έναν «απόμακρο και παγωμένο άνθρωπο» περιγράφει τον δράστη στο Reader.gr η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας που βρισκόταν κοντά στο σημείο που το ζευγάρι είχε κατασκηνώσει. Σύμφωνα με την ίδια, ο 30χρονος ήταν «αντικοινωνικός», καθώς δεν ήθελε να κάθεται στο κατάστημά της και «δεν άφηνε πολλά περιθώρια να του μιλήσεις». «Έπαιρνε την Γαρυφαλλιά συνέχεια και πήγαιναν στα βουνά. Δεν τους βλέπαμε πολύ συχνά εδώ και δεν καταλαβαίναμε πότε ερχόντουσαν καθώς ο δράστης την έφερνε από τον πίσω δρόμο» είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια. Στον τόπο καταγωγής του ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς έγινε. «Ένα καλό παιδί που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για τίποτα. Δεν είχε πειράξει ποτέ άνθρωπο» είπαν χαρακτηριστικά γνωστοί του στο Reader.gr.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ο 30χρονος είχε χτυπήσει τη Γαρυφαλλιά πριν την πετάξει από τα βράχια και πριν την αφήσει αναίσθητη στη θάλασσα να πνιγεί. Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος πριν πετάξει την άτυχη κοπέλα στα βράχια και από κει στη θάλασσα, φέρεται να της είχε καταφέρει χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γαρυφαλλιά έφερε μεταξύ άλλων μώλωπα στο μάτι.

Την ίδια στιγμή η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της 26χρονης στη Φολέγανδρο έδειξε ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν έπεσε από τα βράχια. Τώρα, όμως, οι νέες αποκαλύψεις δημιουργούν νέα δεδομένα. Γιατί φαίνεται πως ο δράστης είχε χειροδικήσει, είχε χτυπήσει το θύμα στο κεφάλι και μετά την έριξε στα βράχια. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το θύμα έχει χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία δεν ταιριάζουν με τα όσα έχει υποστηρίξει προανακριτικά ο 30χρονος. Ο δράστης ισχυρίστηκε πως όταν έριξε το αυτοκίνητο στην πλαγιά και η νεαρή κοπέλα βγήκε τρομοκρατημένη, εκείνος την ακολούθησε και πάνω στον καυγά την έσπρωξε (δυο φορές), ρίχνοντάς την στα βράχια και εν συνεχεία στη θάλασσα, όπου πνίγηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA