Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση πέρασε το μήνυμα στους επαγγελματίες του νησιού, όσο και των υπολοίπων περιοχών που βρίσκονται σε συναγερμό λόγω αύξησης κρουσμάτων κι έτσι η Μύκονος, που έμελλε να είναι αυτή που πλήρωσε το μάρμαρο της έξαρσης των κρουσμάτων, αναμένεται να επανέλθει στην κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα, εκτός κι αν υπάρξει νέα ολίσθηση σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού.

Η απόφαση για «σίγαση» στη μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αλλά και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας που έπληξε τη νυχτερινή διασκέδαση στα Ματογιάννια ήταν... οιωνός ότι η κυβέρνηση προτίθεται ακόμα και να «ακουμπήσει» το «διαμάντι» του τουριστικού στέμματος της χώρας, ρισκάροντας αρνητική διεθνή δημοσιότητα. 

Στην κυβέρνηση επικρατεί η αίσθηση ότι υπήρξε μια σχετική διόρθωση τις τελευταίες μέρες, τόσο στη Μύκονο, όσο και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Πάρος και η Σαντορίνη, προκειμένου να μην ακολουθήσουν και αυτές τον δρόμο του νησιού των ανέμων. Μάλιστα και οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν προδίδουν αυτή τη στιγμή…έκρηξη, ενώ και στην Πάρο, η οποία τις προηγούμενες μέρες ακολουθούσε κατά πόδας τη Μύκονο, η τάση μοιάζει να έχει φρενάρει. Κάπως έτσι, δεν θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες, τουλάχιστον, μέρες έκτακτα μέτρα και για την Πάρο.

Οι πιέσεις των επιχειρηματιών της Μυκόνου, οι προτάσεις της δημοτικής Αρχής και η επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να συντελέσουν στο να ανάψει το «πράσινο φως» για άρση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα προβλέπουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.
  • Τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το μοντέλο της Μυκόνου με επιμέρους και κατά τόπους προσαρμοσμένους περιορισμούς, ειδικά στο σκέλος της διασκέδασης, δεν μπορεί να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή, εφόσον καταστεί απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν ακυρώσεις μετά το μίνι lockdown - Διαβεβαιώσεις Χάρη Θεοχάρη

ιαβεβαιώσεις για την ομαλή τουριστική κίνηση στη Μύκονο παρά τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα έναντι του κορονοϊού, παρείχε από τη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία ξενοδόχων και επιχειρηματιών του τουρισμού από το νησί των ανέμων διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μαζικές ακυρώσεις.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων τα γράφουν. Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA