Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες έχει φέρει και, μικρή, αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να είναι προ των πυλών τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να διατεθούν και πάλι κλίνες covid.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 1.266 κρούσματα στην Αττική, 255 στην Κρήτη και 236 στη Θεσσαλονίκη - Η γεωγραφική κατανομή

Σε αυτό το πλαίσιο το πρωί πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη παραγόντων του Υπουργείο Υγείας με το ΕΚΑΒ όπου και δόθηκαν κατευθύνσεις για το πως θα κινηθούν τα νοσοκομεία μας, σε περίπτωση περαιτέρω έξαρσης της πανδημίας.

Στη σύσκεψη, παρουσία και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ζητήθηκε από τους διοικητές των νοσοκομείων να είναι σε ετοιμότητα καθώς αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος Ιουνίου υπήρχαν 757 νοσηλευόμενοι και γίνονταν 40 εισαγωγές ενώ πλέον, την Τρίτη, υπήρχαν 977 νοσηλευόμενοι και οι εισαγωγές έχουν ανέλθει στις 166.

Παράλληλα, νοσοκομεία πρώτης γραμμής όπως ο Ευαγγελισμός, το Σωτηρία, το Γεννηματάς, το Ιπποκράτειο και το Σισμανόγλειο αναμένεται να κληθούν να παραχωρήσουν κλίνες σταδιακά ώστε να είναι διαθέσιμες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο εφόσον χρειαστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA