Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης παραμένει η Μύκονος μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την επιβολή του «μίνι» lockdown. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων στο Νησί των Ανέμων την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουλίου, αφού πρώτα επαναξιολογηθεί η κατάσταση. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης επιδημιολογικής επιτήρησης - Ποιες περιοχές έγιναν «πορτοκαλί»

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν μικρή τάση αποκλιμάκωσης των δεικτών, ωστόσο «η κατάσταση παραμένει κρίσιμη». Παρ' όλα αυτά, νέες συρροές δεν παρατηρούνται στο νησί και τα μέτρα «έφεραν αποτέλεσμα». 

https://www.youtube.com/watch?v=bqezIaIcCRU

Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα όπου υπάρχει συγχρωτισμός και «στα στενά σοκάκια των νησιών», σημείωσε με νόημα ο κ. Χαρδαλιάς. «Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα στη Μύκονο, αυτοί που μας εγκαλούν θα έλεγαν γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα», τόνισε και είπε πως τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι.

Self και rapid test για ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση 

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση σε όλη τη χώρα θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα ένα self test και ένα rapid test για κορονοϊό, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα, σε δύο τεστ υποβάλλονταν οι εργαζόμενοι σε: Μύκονο, Πάρο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Δήμο Ιητών, Δήμο Θήρας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA