Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φολέγανδρος - Κούγιας: Ο δράστης σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλιάς αναφέρεται στα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία και την ιατροδικαστική γνωμάτευση. Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί προκύπτει πως ο 30χρονος «σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία».

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Η απολογία του 30χρονου με την οποία ομολογεί το έγκλημα στη Φολέγανδρο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 26χρονη Γαρυφαλιά, σοκάρει ειδικά από την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος να «ρίξει» την ευθύνη στο θύμα.

Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος - Ιατροδικαστική έκθεση: Αγριος ξυλοδαρμός της Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας, ωστόσο αναφέρει πως από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί προκύπτει πως ο 30χρονος «σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία».

Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας επικαλούμενος τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή Μπογιόκα «αποδεικνύεται, κατά την κρίση μου, ότι ο δράστης σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς, με την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχεται, ευρίσκετο σε μια συνεχή αντιπαράθεση λόγω του ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου της και των συντηρητικών απόψεών της και, αφού πρώτα σκοπίμως οδήγησε το αυτοκίνητό του σε αυτή τη βραχώδη ερημική περιοχή, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα σωτηρίας του θύματος, πραγματοποίησε το ανθρωποκτόνο σχέδιό του χτυπώντας το ανυπεράσπιστο θύμα με τρομερά χτυπήματα στο κεφάλι, κατά τον ιατροδικαστή με θλων όργανο, και, όταν η κοπέλα εκλιπαρούσε να σταματήσει ζητώντας βοήθεια και προσπαθώντας να τον αποφύγει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, αυτός την κυνηγούσε, της έσκιζε τα ρούχα και συνέχιζε να τη χτυπά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τα ρούχα της, ένα κολιέ και ένα σκουλαρίκι να βρεθούν κατά τη μαρτυρική προσπάθεια διαφυγής της από το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, έως το άκρο της βραχώδους περιοχής, απ’ όπου, αφού κατέρρευσε αναίσθητη, ο δράστης πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, την εκσφενδόνισε στη θάλασσα, όπως συνέβη και στην υπόθεση της αείμνηστης Τοπαλούδη, για να εξαφανίσει το πτώμα της, ώστε πιθανότατα να ισχυριστεί ότι εκείνη εξαφανίστηκε, όχι γιατί αυτός τη δολοφόνησε, αλλά με δική της επιλογή».

Παράλληλα ο Αλέξης Κούγιας μέσω δήλωσής τους στέκεται σε δύο ακόμα σημεία. «Πρώτον ο δράστης του εγκλήματος είναι ένας υγιέστατος άνθρωπος που ποτέ δεν έχει νοσηλευθεί σε καμία ψυχιατρική κλινική σε οιοδήποτε μέρος της υφηλίου» λέει και συνεχίζει «Δεύτερον, ο δράστης προσκόμισε κατά την απολογία του κάποια έγγραφα, τα οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν ότι είχε διπολική διαταραχή, και ειδικότερα προσκόμισε δύο βεβαιώσεις από δύο ψυχιάτρους, εκ των οποίων βεβαιώσεων όμως ουδεμία βεβαιώνει ότι ο δράστης είχε διπολική διαταραχή. Το σημαντικό είναι ότι στην πιο πρόσφατη από τις δύο βεβαιώσεις ο υπογράφων ψυχίατρος δεν του συνιστά να ακολουθήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή και δεν του χορηγεί κανένα ψυχοφάρμακο».

Καταλήγοντας ο γνωστό δικηγόρος σημειώνει πως: «Αυτές είναι κατά την κρίση μου οι πρώτες διαπιστώσεις, όπως επίσης κατά την κρίση μου ο δράστης δεν παρέμεινε στη συγκεκριμένη περιοχή όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί, αλλά προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως αυτό ήταν αδύνατο, αφού το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να μετακινηθεί και δεν κατόρθωσε να βρει έναν ασφαλή τρόπο διαφυγής».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Φολέγανδρος #Έγκλημα #Αλέξης Κούγιας