Μενού
  • Α-
  • Α+

Άγριο ξυλοδαρμό, σύρσιμο στα βράχια που είχαν ως αποτέλεσμα βαριά τραύματα και μελανιές στο σώμα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, καταδεικνύει η νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα. 

Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Έφτασε στον Πειραιά ο 30χρονος - Οδηγείται στον Κορυδαλλό 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η πλήρης σύνταξη της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την αποπεράτωση όλων των εργαστηριακών εξετάσεων, τα αίτια θανάτου της 26χρονης φαρμακοποιού είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων».

Οι κυριότερες κακώσεις που διαπίστωθηκαν στην ιατροδικαστική έκθεση: 

  • Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.

Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις

  • Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)
  • Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος όργανου προκληθείσα
  • Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος όργανου προκληθέν.
  • Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή, όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.

Επίσης, κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στο πνεύμονα καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά. Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε. Η Γαρυφαλλιά έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.

Ο κ. Μπογιόκας συμπέρανε πως οι κακώσεις που έφερε η Γαρυφαλλιά, κυρίως στο κεφάλι της, της προκάλεσαν αναισθησία και έντονο άλγος με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, αλλά και να είναι αδύναμη να σωθεί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

«Θα μπορούσε να είχε σωθεί» 

Νωρίτερα, ο αγροτικός γιατρός βρέθηκε στην παραλία της Λυγαριάς, αμέσως μετά την ενημέρωση του Λιμενικού για την ανεύρεση σορού που επέπλεε αποκάλυψε πως η Γαρυφαλλιά θα μπορούσε να είχε σωθεί. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο γιατρός επιχείρησε να την επαναφέρει αφού διαπίστωσε πως το σώμα της ήταν ακόμα ζεστό. «Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί», ανέφερε ο γιατρός. 

Στο μεταξύ, ο 30χρονος έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/7) στο λιμάνι του Πειραιά και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Οι αστυνομικοί έβγαλαν άρον άρον από το πλοίο τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο και τον φυγάδευσαν για να αποφύγει το πλήθος. Νωρίτερα, ο ο 30χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία μεταφέρθηκε στο λιμάνι συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κι αποδοκιμάστηκε εκ νέου απ' όσους τον αντίκρισαν την ώρα που οι άνδρες της Ασφάλειας τον οδηγούσαν στον καταπέλτη του πλοίου.

Την Πέμπτη (22/7) απολογήθηκε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, αλλά και να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA