Μενού
  • Α-
  • Α+

Δυσοίωνες είναι προβλέψεις για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε πάνω από 3.500 ημερήσια νέα κρούσματα.

Διαβάστε ακόμη: Κικίλιας: Εμβολιασμοί μέσα στον Αύγουστο για τους 12 - 15 ετών

«Είναι προφανές, με βάση τα λύματα, ότι ανάλογα τα τεστ που θα γίνουν, θα ξεπεράσουμε τα 3.500 κρούσματα κορονοϊού μέσα στην εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας δε πως σε ό,τι έχει να κάνει με την Αττική τα νέα κρούσματα μπορεί να φτάσουν από 1.500 έως 1.800.

Ο καθηγητής σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν σταθεροποιητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα. «Φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα ο ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου, στην Αττική τουλάχιστον, είναι της τάξης του 30%, που σημαίνει ότι δεν έχουμε μεγάλη αύξηση» πρόσθεσε.

Γώγος: «Συζητείται η τρίτη δόση εμβολίου»

Από πλευράς του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι οι άνω των 40 ετών πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου απάντησε ότι είναι κάτι που συζητείται και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιες κατηγορίες πολιτών, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, έχουν μικρότερη ανταπόκριση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA