Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καιρός: Νέο κύμα καύσωνα θα σαρώσει τη χώρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (χάρτης)

Νέο κύμα καύσωνα θα χτυπήσει την Ελλάδα με 40άρια σε όλη τη χώρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής λόγω του καιρού (πηγή: Eurokinissi)
Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής λόγω του καιρού (πηγή: Eurokinissi)

Πιο θερμός αναμένεται να είναι ο καιρός από την Τρίτη, 27 Ιουλίου, καθώς ένα νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ένα ισχυρό και παρατεταμένο κύμα καύσωνα αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα από την Τρίτη, 27 Ιουλίου, και ο υδράργυρος θα φτάσει στο «κόκκινο», αφού η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Οδηγίες και μέτρα αυτοπροστασίας για τα 40άρια διαρκείας από την Πολιτική Προστασία

Όπως αναφέρει το meteo.gr στο προαναφερθέν διάστημα πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κυριαρχήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, στην Ιταλία, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στην Τουρκία, ενώ η χώρα μας θα επηρεάζεται στο σύνολό της καθ' όλη τη διάρκεια του θερμού κύματος. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, τόσο οι ηπειρωτικές όσο και οι νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, θα έχουν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά οι μέγιστες θα κινηθούν στα επίπεδα των 43-44 βαθμών Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία προειδοποιεί για ένα μεγάλο κύμα ζέστης, το οποίο θα πλήξει τη χώρα.

Αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ:

Οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη (27-7-2021). Επισημαίνεται πως από την Πέμπτη (29-7-2021) έως και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα:

1. Την Τρίτη (27-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά, το εσωτερικό της Ηπείρου και τη Θεσσαλία (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία (έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου).

2. Την Τετάρτη (28-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 βαθμούς Κελσίου).

3. Την Πέμπτη (29-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου).

Απο την Παρασκευή (30-7-2021) μέχρι και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες ημέρες, όποτε κριθεί απαραίτητο, θα ακολουθήσει επικαιροποίηση του παρόντος δελτίου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Καιρός #Καύσωνας #Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού #ΕΜΥ