Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί (καύσιμης ύλης), όσοι είχαν γίνει, θα είχαμε νέο Μάτι» επισήμαναν στον ΣΚΑΪ πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε Διόνυσο, Ροδόπολη και Σταμάτα. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αρχές έως στιγμής φέτος. 

Για τη φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός μελισσοκόμου, ο οποίος αρνείται κάθε εμπλοκή στην έναρξη της πυρκαγιάς. Νωρίτερα, είχαν  γίνει από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος οι πρώτες τέσσερις προσαγωγές.  Οι προσαχθέντες μελισσοκόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τους σχετίζει με την έναρξη της πυρκαγιάς.

Οι  Αρχές και κάτοικοι σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη αποδίδουν τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής σε εμπρησμό.

Ήδη, οι Αρχές, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, αλλά οι τέσσερις προσαχθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Οι ειδικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το πώς ξεκίνησε η φωτιά ενώ φέρεται να εστιάζουν σε εργασίες που έγιναν σε μελίσσια. Γι' αυτό και κλήθηκε για κατάθεση ένας μελισσοκόμος. 

Τι δήλωσαν οι Χαρδαλιάς- Χρυσοχοΐδης

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση με πολλές ωστόσο ακόμα εστίες», δήλωσε, στην έκταση ενημέρωση ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας ότι η φωτιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μποφόρ. Η φωτιά ήταν κινούμενη σε οικισμούς και κατοικίες. 

Εστάλησαν, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς δύο sms στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους. Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Beriev-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις. Άμεση κινητοποίηση και στοχευόμενη, ήταν η παρέμβασή όλων των δυνάμεων επιχειρησιακών και πολιτικών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Διόνυσου - Σταμάτας σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA