Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΕΔΕ για τον αρνητή αστυνομικό που έκανε καμπάνια μέσω των social media

Η ηγεσία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον σάλο που ξέσπασε με τον αστυνομικό αρνητή των εμβολίων κατά του κορονοϊού διέταξε ΕΔΕ και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον πειθαρχικό έλεγχο του αστυνομικού

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για τον «Τηλέμαχο», τον αστυνομικό αρνητή των εμβολίων, από την ΕΛ.ΑΣ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ο εν ενεργεία αστυνομικός κάνει καμπάνια στο YouTube κατά των εμβολίων του κορονοϊού. «Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις, έχει κυρωθεί ένα νομικό βδέλυγμα, κατά το οποίο εμείς οι αστυνομικοί καλούμαστε να κάνουμε διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό και να δηλώσουμε υποχρεωτικά σε μία πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ αυτού», αναφέρει σε ένα βίντεό του ο εν λόγω αστυνομικός.

Η ηγεσία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον σάλο που ξέσπασε με τον αστυνομικό αρνητή των εμβολίων κατά του κορονοϊού διέταξε ΕΔΕ και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον πειθαρχικό έλεγχο του αστυνομικού. «Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν ότι εσύ διάλεξες να είσαι αστυνομικός, οπότε ό,τι σου λένε πρέπει να το υπακούς. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα κατηγορήσουν κάποιο θύμα, γιατί ήσουν στο κακόφημο σοκάκι, καλά να πάθεις ό,τι έπαθες ή γιατί φοράς κοντή φούστα, προκαλούσες. Αυτές οι τακτικές ονομάζονται victim blaming και ο σκοπός τους είναι να προσφέρουν αστυλία στον εκάστοτε θύτη», ανέφερε σε άλλο βίντεό του ο αστυνομικός που αποκαλούν «Τηλέμαχο».

Στο βίντεο με τίτλο «Εκβιαστικά Τεστ», που δείχνει τον υπαρχιφύλακα να φορά μια μπλούζα της Ελληνικής Αστυνομίας, και σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού φτάνει στο σημείο να παρομοιάσει την υποχρεωτικότητα των self-test με… τον βιασμό μιας γυναίκας.

«Όταν διάβασα αυτό το κείμενο ανακοίνωσα σε φίλους και γνωστούς ότι θα αντιδράσω. Ένας εξ’ αυτών ήρθε να μου πει γιατί το ονομάζεις φακέλωμα και γιατί κάνεις τόσο πολύ θόρυβο από τη στιγμή που έχουν όλα τα προσωπικά σου δεδομένα επειδή τα βάζει στο Facebook επειδή υπάρχουν γενικά στο Internet» αναφέρει ο εν ενεργεία αστυνομικός στο video του στο Υoutube.

Κάποια στιγμή μάλιστα ο υπαρχιφύλακας φτάνει στο σημείο να παρομοιάσει την υποχρεωτικότητα των self-tests με τον βιασμό μιας γυναίκας. «Δύο απλά παραδείγματα για να δείξω πόσο σημαντική είναι η συναίνεση. Το πρώτο παράδειγμα σου χτυπάει την πόρτα η αδερφή σου είναι με το αγόρι της. Έρχονται μέσα στο σπίτι μπαίνουν σε στο δωμάτιο κάνουν έρωτα, έρχονται σε συνουσία. Πάμε να δούμε την ίδια πράξη χωρίς συναίνεση έρχεται κάποιος σέρνοντας την αδερφή σου τα μαλλιά σου σπάει την πόρτα μπαίνει στο σπίτι και τη βιάζει. Και τις δύο φορές ήρθαν μαζί, μπήκαν στο σπίτι από την πόρτα και ήρθαν σε συνουσία, αλλά η μία πράξη καθόλα νόμιμη, ενώ η δεύτερη έχει πλημμελήματα και κακουργήματα», λέει χαρακτηριστικά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Αστυνομικός #εμβολιασμός #Εμβόλιο #Κορονοϊός #YouTube