Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στην ορεινή Αχαΐα με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή «μάχη» με τις φλόγες αφού τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί ενώ κάτοικοι χωριών είναι σε ετοιμότητα για να τα εκκενώσουν εάν χρειαστεί. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Πάτρα: Σε ύφεση στην Ελεκίστρα - Μάχη της Πυροσβεστικής με τις αναζωπυρώσεις

Η φωτιά στον Ερύμανθο καίει ανεξέλεγκτη και 9 χωριά του δήμου είναι σε ετοιμότητα εκκένωσης σύμφωνα με το thebest.gr. Πρόκειται για τα χωριά Σκιαδά, Σταυροδρόμι, Σκούρα και κάποιοι οικισμοί όπως είναι το Ξηροχώρι, οι Μπαράκες, τα Πηγάδια και το Καρπέτα.

https://www.youtube.com/watch?v=t9kOzhjQT2I

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και σε πολύ κρίσιμα σημεία» είπε στο tempo24.news ο δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής ενώ οι κάτοικοι έχουν λάβει μήνυμα εκκένωσης των οικισμών σε Φτέρη και Κάτω Δροσιά και ο δρόμος προς την Άνω Δροσιά έχει αποκλειστεί.

https://www.youtube.com/watch?v=yy0f58FWDps

«Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Πτέρης, δεν ξέρουμε ακόμη τι έχει καεί», λέει ο Θεόδωρος Μπονάνος που απευθύνει έκκληση οι πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των πυροσβεστών.

https://www.youtube.com/watch?v=fM0GBlpGfkk

Μέχρι να πέσει το φως της ημέρας στο σημείο επιχειρούσαν εναέρια μέσα με τελευταία να αποχωρούν δυο ελικόπτερα. Πλέον το βάρος έχει πέσει στις επίγειες δυνάμεις με την κατάσταση όμως να είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί και τα μέτωπα να πολλαπλασιάζονται από εστίες που αναζωπυρώνονται.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPUZs3FUuvk
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA