Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για το τι ακριβώς του συμβαίνει αφού σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ. Ο γνωστός ηθοποιός βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού πριν πάει σε απλό κελί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Φιλιππίδης υποβλήθηκε ήδη στο πρώτο τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό, ενώ ο ίδιος έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Διαβάστε ακόμη: Βάσια Τριφύλλη: Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν με πείραξε ποτέ, είναι φίλος μου

Πληροφορίες μέσα από την φυλακή τον περιγράφουν ως «Σοκαρισμένο και στρεσαρισμένο». Ο ηθοποιός συμπλήρωσε το πρώτο 24ωρο πίσω από τα κάγκελα του καταστήματος κράτησης μετά την εντολή για προφυλάκισή του ύστερα από τις κατηγορίες για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί του είναι ακόμη δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παρόμοια αδικήματα. Ωστόσο, όταν βρεθεί σε κανονικό θάλαμο, τότε ο αριθμός των «συγκατοίκων» θα μεγαλώσει κατά πολύ και θα φτάσει τα περίπου 18-25 άτομα.

Ποιοι θα είναι οι συγκρατούμενοι του

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο θάλαμος που θα κρατηθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα, καθώς το κατάστημα κράτησης Τριπόλεως διαφέρει σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχει δηλαδή κελιά των 3-4 κρατουμένων, αλλά θαλάμους με 18-20 άτομα (σ.σ.: σε έναν τέτοιο κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρόνης κόρης της συντρόφου του)! Στις φυλακές Τρίπολης κρατούνται, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών.

H 12ωρη απολογία και η ανακοίνωση της προφυλάκισης

Το χρονικό της απολογίας του Πέτρου Φιλιππίδη, μπορεί εύκολα να θυμίσει μια αρχαία τραγωδία καθώς μετά από 12 ώρες ήρθε το άκουσμα της τραγικής απόφασης για εκείνον, η οποία τον ήθελε μέσα στη φυλακή. Το πρωί της Τρίτης (27/7) ο ηθοποιός - σκηνοθέτης εισήλθε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ελπίδα και το γιο του, Δημήτρη, στο κτήριο 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου βρίσκεται το γραφείο της 15ης τακτικής ανακρίτριας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο προφυλακισμένος ηθοποιός ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το πρωί. Κατά την διάρκεια της απολογίας του ο προφυλακισμένος πλέον ηθοποιός αρνήθηκε όσα του προσάπτουν οι τρεις καταγγέλλουσες, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, ότι δεν κατάφερε να πείσει. Η απολογία του ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας ολοκληρώθηκε περί τις 13.30 το μεσημέρι και στη συνέχεια αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Βάσια Τριφύλλη: «Απορώ γιατί όλες αυτές οι γυναίκες δεν τον πλάκωσαν και στα χαστούκια»

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν με πείραξε ποτέ, είναι φίλος μου, τον αγαπώ πολύ. Όποιος θέλει ας θυμώσει. Λυπάμαι το ταλέντο του». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Βάσια Τριφύλλη για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης μετά την προφυλάκισή του για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Η Βάσια Τριφύλλη συμπλήρωσε για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Ήταν η άποψή του για τη ζωή και τις γυναίκες. Απορώ γιατί όλες αυτές οι γυναίκες δεν τον πλάκωσαν και στα χαστούκια. Συνήθως από φόβο επιτίθεσαι. Ο φόβος ήταν απέναντι στην εξουσία που είχε. Δεν ήταν φόβος από όλους μας…».

Μαρία Ιωαννίδου: Είναι άρρωστος - Μου την είχε πέσει και μένα

Χείμαρρος ήταν η Μαρία Ιωαννίδου μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η ηθοποιός και χορεύτρια θέλοντας να υπερασπιστεί το θέατρο σόκαρε με τα λεγόμενά της, καθώς αποκάλυψε την δική της προσωπική ιστορία. Η ίδια ανέφερε για τον προφυλακισμένο συνάδελφό της ότι είναι ψυχικά ασθενής και ότι της την «έπεσε».

Η κυρία Ιωαννίδου δήλωσε για τον ηθοποιό: «Δεν είναι μία χαρούμενη μέρα. Αυτό θα γινόταν έτσι κι αλλιώς. Έπρεπε να πάει φυλακή. Θα ήθελα να ακούσω τι έχει να πει ο Πέτρος. Δεν μπορεί, κάτι θα έχει να πει. Σίγουρα ο Πέτρος που γνώρισα εγώ πριν από 20 χρόνια δεν ήταν αυτός. Ο Πέτρος έχει ανάγκη από ψυχολόγο, είναι άρρωστος, έχει διαστροφή. Από την άλλη, πρέπει να τονίζουμε και να λέμε ότι χάνουμε τον πιο σπουδαίο ηθοποιό της γενιάς του. Πονάω πολύ για τη γυναίκα του την Ελπίδα που την ξέρω προσωπικά, για τον γιο του. Πονάω γιατί λεκιάζουμε και βρωμίζουμε το θέατρο. Το θέατρο δεν φταίει επειδή υπήρξαν δυο τρεις διεστραμμένοι. Και ο Μεγαλέξανδρος είχε μία διαστροφή. Χάνουμε έναν μεγάλο ηθοποιό. Να μην πούμε ότι είναι χαρούμενη μέρα. Να πούμε ότι είναι άρρωστος. Συμπαρίσταμαι στις κοπέλες. Αλίμονο να μην ήμουν. Γνώρισα τον Πέτρο. Είχε μια περίεργη αδυναμία στις γυναίκες. Μου την έπεσε κι εμένα. Αλλά βρήκα έναν τρόπο και το ισορρόπησα. Απλώς δεν με βίασε».

Βάνα Μπάρμπα για Πέτρο Φιλιππίδη: «Είμαι πάντα υπέρ της Δικαιοσύνης»

Μιλώντας στο Reader.gr για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη η Βάνα Μπάρμπα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την αρχή η στάση μου ήταν συγκεκριμένη. Έλεγα, θα πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Όταν η δικαιοσύνη μιλά, εμείς δεν έχουμε άποψη για τίποτα. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε, να δικάζουμε και να λέμε τις απόψεις μας γιατί κι εγώ έκανα το λάθος να λέω απόψεις. Πρέπει όλοι να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Να φανεί ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Και προς Θεού δεν υπήρχε περίπτωση να είμαι εναντίον γυναικών ποτέ. Αυτό που ήθελα πάντα είναι να μην δικάζει ούτε το ίντερνετ, ούτε οι τηλεοράσεις, ούτε τα πηγαδάκια. Τώρα, λοιπόν, νιώθω μια ανακούφιση γιατί το θέμα έχει πάει ουσιαστικά στη Δικαιοσύνη.

Κώστας Τσαρούχας για προφυλάκιση Φιλιππίδη: «Κορίτσια ζήσατε εφιάλτη, σας χρωστάμε»

Μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, ανέφερε ότι λαμβάνει ευχαριστήρια τηλεφωνήματα από κορίτσια, αλλά όπως είπε, το ευχαριστώ πηγαίνει σε όλες εκείνες που είχαν το σθένος να βγουν μπροστά και να μιλήσουν για τα τραύματά τους. «Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λένε ότι μας χρωστάνε. Τίποτα δεν χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος». Ο Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε πως αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα. «Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε με βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα, όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα, τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA