Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καύσωνας βασανίζει τους πολίτες με τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε αρκετά μέρη της χώρας ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μετεωρολόγοι μιλούν για ιστορικό καύσωνα και τρομερή άνοδο του καιρού που θα κρατήσει για τουλάχιστον 12 μέρες.

Το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει ότι η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε τουλάχιστον 107 μετεωρολογικούς σταθμούς. Σύμφωνα με το meteo.gr απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 43,3 βαθμοί Κελσίου. Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

 Πώς προστατεύονται οι εργαζόμενοι - Όλη η εγκύκλιος με τα μέτρα

Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα φέρνουν και έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους. Ο καύσωνας επελαύνει και δείχνει τα δόντια του με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για κορύφωση του φαινομένου Δευτέρα και Τρίτη 2 & 3 Αυγούστου, αντίστοιχα. Τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε για τους εργαζόμενους κατά την περίοδο του καύσωνα που πλήττει τη χώρα προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα εξειδίκευσε το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: Καύσωνας: Οδηγίες προστασίας των πολιτών από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «για την προστασία των εργαζομένων ενόψει της πολυήμερης επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας και την αποφυγή φαινομένων θερμικής καταπόνησης υπό συνθήκες καύσωνα, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Εργασίας καλούν τους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00 – 16.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA