Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας. Εκκενώθηκαν Ζήρια, Άνω Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι και οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια και έχουν απομακρυνθεί περίπου 100 παιδιά από την παιδική κατασκήνωση. Ταυτόχρονα έκλεισε η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Ρίο - Αντίρριο, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία. 

Διαβάστε ακόμη: Καύσωνας: Περιπολίες σε δάση και επιτήρηση με drones για να αποφευχθούν οι φωτιές

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, μέχρι στιγμής έχουν καεί τέσσερα σπίτια. Επίσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης σε παιδική κατασκήνωση στον Ερινεό, ενώ συνεχή είναι τα μηνύματα του 112 στους κατοίκους για να απομακρυνθούν από τις περιοχές όπου μαίνεται η φωτιά. «"Aν βρίσκεστε στους οικισμούς #Ζήρια, #Καμάρες & #Λαμπίρι Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς #Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», είναι το μήνυμα του 112

https://twitter.com/112Greece/status/1421442229193822213?ref_src=twsrc^tfw

Επίσης σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εαν χρειαστεί.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και το Beriev 200. 

«Συντονισμένη επιχείρηση» 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σε δηλώσεις του, όπως σημειώνει το gnomip.gr ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με Εναέρια και επίγεια μέσα για τον περιορισμό των μετώπων. Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη υπάρχει συνεργασία με την Ολυμπία Οδό και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για να εκτιμά της κατάσταση και να δίνει οδηγίες.

https://www.youtube.com/watch?v=kE0ysDasmjI

Κλειστή η Εθνική και η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου 

Λόγω της φωτιάς έκλεισαν η νέα Εθνική οδός Αθηνών - Πατρών από Δρέπανο έως Λόγγο Αχαΐας και στα δύο ρεύματα καθώς και η παλιά εθνική οδό Πατρών Κορίνθου από Δρέπανο έως Σελιανίτικα Αχαϊας. Τόσο στην Παλαιά Εθνική Οδό όσο και στην Νέα έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα από τα αυτοκίνητα. Στο σημείο είναι η Τροχαία η οποία προσπαθεί όσο τον δυνατόν καλύτερα να ελέγχει την κυκλοφορία και να υπάρχει αποσυμφόρηση των οχημάτων. Επίσης έκλεισε και η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Ρίο-Αντίρριο. 

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Στο μεταξύ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας.

Φωτογραφίες & βίντεο: gnomip.gr, tempo24.news, patrastimes.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA