Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αστεροσκοπείο Αθηνών για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε εντός των σπιτιών

Μέσα από τη σελίδα του στο facebook προειδοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο και αναφέρει ότι η κατάσταση στην ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνη και οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκα αν μετακινηθούν εκτός των σπιτιών

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Προειδοποίηση για την τοξικότητα του αέρα εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προειδοποιώντας τους πολίτες να κρατήσουν ερμητικά κλειστά τα παράθυρα και να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, λόγω του νέφους που δημιούργησε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Μέσα από τη σελίδα του στο facebook προειδοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο και αναφέρει ότι η κατάσταση στην ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνη και οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκα αν μετακινηθούν εκτός των σπιτιών.

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες. Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων "Internet of Things".

Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου. Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 στην διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map… Σημαντική συμπληρωματική πληροφορία: Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Βαρυμπόμπη