Μενού
  • Α-
  • Α+

Η καταστροφή που συνέβη σε Ελλάδα και Τουρκία από τις μεγάλες φωτιές -πέρα από την τεράστια καταστροφή που δημιούργησαν- σήκωσαν και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού το οποίο «ταξίδεψε» χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και έφτασε μέχρι και τη Βόρεια Αφρική.

Το σύννεφο καπνού έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου όπως φαίνεται και σε δορυφορικές εικόνες που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο καπνός ταξίδεψε μέχρι και τη Βόρεια Αφρική. O μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, και απελευθερώνουν πολύ μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων πράγμα το οποίο κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το meteo.gr, υψηλή είναι και η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης πάνω από την περιοχή μας, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαμηλή ποιότητα του αέρα. Σε πολλές περιοχές λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και υγρασίας παρατηρείται υγρά αχλύς και ομίχλη. Σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα αναμένεται την Παρασκευή 6/8 με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα ρύπων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA