Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναζωπύρωση υπάρχει αυτήν την ώρα στην Βαρυμπόμπη. Στο σημείο υπάρχουν πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής και υδροφόρες και έχουν σπεύσει προκειμένου να κατασβήσουν τη νέα εστία. Εντολή εκκένωσης σε Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά βρίσκεται μέσα σε ρέμα δίπλα από το αεροδρόμιο στο Τατόι και έχουν κινητοποιηθεί 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις. 

Από την πρώτη μεγάλη φωτιά που έσβησε την Τετάρτη, μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες που κατέγραψε το drone της ομάδας Up Stories μετά τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Στρέμματα δάσους κάηκαν, καταστράφηκαν σπίτια και δεκάδες ανήμπορα ζώα έχασαν τη ζωή τους. 

Βαρυμπόμπη: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η καταστροφική φωτιά στην Βαρυμπόμπη που έκαψε δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε παραγγελία να διενεργηθεί προκαταρκτική ποινική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς .

Αφορμή για την παρέμβαση αποτέλεσαν δημοσιεύματα καθώς και αναφορά δικηγόρου με την οποία ζητά να απαντηθούν μία σειρά ερωτημάτων. Όπως:

-Ξεκίνησε( όπως διαδίδεται) η φωτιά από μετασχηματιστή;

-Είναι αληθές όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως πχ.Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, διότι υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

-Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;

Την προκαταρκτική θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA