Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στην Εύβοια. Οι τοπικές Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που μένουν στην Αγία Άννα και το Αχλάδι να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Αργότερα, τo 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών: Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία, Αγκάλη. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, έχει γίνει και προληπτική εκκένωση του κάμπινγκ στην Αγία Άννα και οι παραθεριστές κατέβηκαν στην παραλία και από εκεί θα απομακρυνθούν με δικά τους μέσα. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά: Μπαίνει κι ο Στρατός στη μάχη - Αναβαθμισμένος ρόλος για τις Ενοπλες Δυνάμεις

«Αν βρίσκεστε στην #ΑγίαΆννα, #Παλαιόβρυση, #Κεραμεία, #Αγκάλη  #Εύβοιας εκκενώστε τώρα προς #Μαντούδι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» γράφει το μήνυμα του 112. 

https://twitter.com/112Greece/status/1423279868528103430?ref_src=twsrc^tfw

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν, η φωτιά θα σταματήσει στο Αιγαίο», είπε στο evima.gr, ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης (5/8) δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Κεχριές. Συνολικά έχουν εκκενωθεί περισσότερα από 15 χωριά. Στην Εύβοια επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων

Νωρίτερα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες, έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Στο «κόλπο» μπαίνει πιο ενεργά ο Στρατός. Οι Ενοπλες Δυνάμεις αποκτούν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, καθώς σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου παρόντων Μητσοτάκη κι αρμοδίων, θα επιχειρούν πιο ενεργά στην πρόληψη και την επιτήρηση των ελληνικών εδαφών. 

Εύβοια: Εντάθηκαν οι άνεμοι τα ξημερώματα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA