Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στη Δροσοπηγή με τις φλόγες να έχουν φτάσει ήδη στα πρώτα σπίτια στη Δροσοπηγή. Η φωτιά κινείται απειλητικά, καίγοντας τα πάντα στους πρόποδες της ανατολικής Πάρνηθας και απέχει μόλις λίγα μέτρα από την κοινότητα Κρυονερίου. 

Οι φλόγες είναι τεράστιες και είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν στη Δροσοπηγή. Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής: «Αν βρίσκεστε στην Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας». 

https://twitter.com/112Greece/status/1423286244067352579?ref_src=twsrc^tfw

Ηδη τα διόδια της Ε.Ο Αθηνών Λαμίας είναι ανοικτά και ελεύθερα για τους κατοίκους που εκκενώνουν. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διονύσου στον ΣΚΑΪ, Γιάννης Καλαφατέλης, η φωτιά απέχει μόλις 100 μέτρα από τη Δημοτική Eνότητα Κρυονερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, έπιασε φωτιά στη ρεματιά στην περιοχή των Αδάμων και η φωτιά καίει άκαυτο δάσος ενώ περιμετρικά υπάρχουν καμένα.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη Δροσοπηγή και ζητούν από τους οδηγούς να κάνουν αναστροφή και να εκκενώσουν την περιοχή. Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για το Κρυονέρι λέγοντας ότι πρέπει να εκκενωθεί και από στιγμή σε στιγμή θα σταλεί μήνυμα από το 112.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Πιο συγκεκριμένα επιχειρούν από εδάφους 340 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 15 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 9 ελικόπτερα.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης. Νωρίτερα το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Σημειώνεται πως η δεύτερη αναζωπύρωση έγινε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA