Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Δροσοπηγή με τη φωτιά να είναι ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκαν Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο. Στη Δροσοπηγή καίγονται σπίτια ενώ οι πληροφορίες του OPEN αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στη Δροσοπηγή. Οι πληροφορίες του OPEN αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό ενός μεσήλικα, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί δυνατό να τον εντοπίσουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο τραυματίες μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα από την περιοχή της Δροσοπηγής.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι εκτός ελέγχου με το 112 να στέλνει νέο μήνυμα για την εκκένωση του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου. «Εκκενώστε τώρα προς Εθνικό Οδό Αθηνών Λαμίας» αναφέρει το SMS Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή για την εκκένωση της Δροσοπηγής, όπου αυτή τη στιγμή καίγονται σπίτια, ενώ εκκενώθηκε και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η φωτιά στη Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα σε Κρυονέρι και Αφίδνες, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής. Αυτή την ώρα το μέτωπο κινείται προς το Κρυονέρι. Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια, όπου συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο δήμος Διονύσου να ζητήσει από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Παράλληλα, ο δήμος Διονύσου έχει απευθύνει έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί η περιοχή λόγω της πύρινης λαίλαπας. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε προς Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», τονίζεται στο μήνυμα. 

Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η περίμετρος της φωτιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της φωτιάς. 

Φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας 

Δύο άτομα έχουν εγκλωβιστεί στη Δροσοπηγή ενώ δύο τραυματίες μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα. Στο σημείο έχουν κατευθυνθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος 340 πυροσβέστες, με 15 πεζοπόρα τμήματα, 100 οχήματα, 9 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι σήμερα δεν επιχειρεί το ρωσικό Beriev, καθώς συμπλήρωσε τις ώρες ασφαλείας και βρίσκεται στο έδαφος για συντήρηση μέχρι αύριο. Επίσης, δεν έχουν φτάσει ακόμη τα δύο σουηδικά αεροσκάφη καθώς έχουν καθηλωθεί στην Πολωνία λόγω κακοκαιρίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τος δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή. Επίσης, διακόπηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. «Η Νέα Οδός ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική  διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.  

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας».

Νωρίτερα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Δροσοπηγής. «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών_Λαμίας», τονίζει μεταξύ άλλων το 112. 

https://twitter.com/112Greece/status/1423286244067352579?ref_src=twsrc^tfw

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA