Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραδομένες στη φωτιά είναι οι περιοχές της Βόρειας Αττικής. Καίγονται σπίτια στις Αφίδνες ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι και πέντε τραυματίες με εγκαύματα που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες, Κρυονέρι και Κοκκινόβραχο. Οι φλόγες έφτασαν στην Εθνική Οδό και απέχουν λίγα μέτρα από τα διόδια Αφιδνών, όπου έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Από την Πολιτική Προστασία εστάλη μήνυμα από το 112 προς τις παραπάνω περιοχές καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες, εκκενώστε τώρα προς Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας». Επίσης νέο μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν προς Ωρωπό.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει πια πολύ μεγάλες διαστάσεις και ήδη οι φλόγες έχουν φτάσει στο Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, ενώ από τη βόρεια πλευρά κατευθύνονται προς Κατσιμίδι και Κοκκινόβραχο. Μετά τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα έπαψαν να κάνουν ρίψεις και επιχειρούν 340 πυροσβέστες με 15 πεζοπόρα τμήματα, 100 οχήματα, 9 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Προσπάθεια για απεγκλωβισμό και τραυματίες

Οι πληροφορίες του OPEN αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό ενός μεσήλικα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο τραυματίες μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα από την περιοχή της Δροσοπηγής. Επίσης έχει τραυματιστεί ελαφρά ένας πυροσβέστης στο Κρυονέρι. 

Φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας 

Δύο άτομα έχουν εγκλωβιστεί στη Δροσοπηγή ενώ δύο τραυματίες μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα. Στο σημείο έχουν κατευθυνθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος 340 πυροσβέστες, με 15 πεζοπόρα τμήματα, 100 οχήματα, 9 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι σήμερα δεν επιχειρεί το ρωσικό Beriev, καθώς συμπλήρωσε τις ώρες ασφαλείας και βρίσκεται στο έδαφος για συντήρηση μέχρι αύριο. Επίσης, δεν έχουν φτάσει ακόμη τα δύο σουηδικά αεροσκάφη καθώς έχουν καθηλωθεί στην Πολωνία λόγω κακοκαιρίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τος δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή. Επίσης, διακόπηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. «Η Νέα Οδός ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική  διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.  

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών. Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας».

Νωρίτερα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Δροσοπηγής. «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών_Λαμίας», τονίζει μεταξύ άλλων το 112. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA