Μενού
  • Α-
  • Α+

Δραματική είναι η νύχτα για την Αττική, καθώς η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας και στη Βαρυμπόμπη, αφού κατέκαψε την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν και ο Αγιος Στέφανος, το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Μάλιστα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Πευκόφυτου και των Ποντίων του Αγίου Στεφάνου. «Αν βρίσκεστε σε αυτούς τους οικισμούς, εκκενώστε τώρα λόγω φωτιάς», ήταν το μήνυμα που εστάλη ενώ νέο μήνυμα από το 112 εστάλη για τους κατοίκους που βρίσκονται σε Πολυδένδρι και Καπανδρίτι. «Εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα, Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος - Καπανδριτίου».

https://twitter.com/112Greece/status/1423391071019618305?ref_src=twsrc^tfw

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο, καθώς οι φλόγες βρίσκονται στον οικισμό των Ποντίων που βρίσκεται στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου. Παράλληλα υπάρχουν πολλά σπίτια που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στις Αφίδνες. Αν και νωρίς το βράδυ της Πέμπτης ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, είχε πει ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Άγιο Στέφανο και Πολυδένδρι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει προς το παρόν.

Ωστόσο, διαταγή εκκένωσης των οικισμών Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγιο Στέφανο εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23:00 έπειτα από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής, Κ. θεοφιλόπουλου. «Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη η νύχτα και τεράστιο το πύρινο μέτωπο ενώ δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος έδωσε και την εντολή εκκένωσης.

Ανάλογο σήμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εντολή από την ΠΕΑΑ, δόθηκε για το Κρυονέρι και νωρίτερα το απόγευμα για τους οικισμούς Δροσοπηγή, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία, προσθέτει ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια αποφασίζει κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσία. Στη συνέχεια της ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών επιλαμβάνονται οι Δήμοι, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία καθώς και οι εθελοντές.

Αναφορικά με την επικινδυνότητα της φωτιάς, ο κ. Αυγερινός επισημαίνει ότι ο δασικός χαρακτήρας του πεδίου δεν επιτρέπει την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων και έκλεισε με την ευχή να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα .

Στο μέτωπο της φωτιάς από την άλλη πλευρά της εθνικής μετέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος συντονίζει και τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και υπό τις εντολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νωρίτερα  το πύρινο μέτωπο πέρασε από την άλλη πλευρά της Εθνικής Οδού και κινείται ανάμεσα σε Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι με πορεία προς το Καπανδρίτι. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να το περιορίσουν. Στο μεταξύ το 112 έστειλε νέα ειδοποίηση προς τους κατοίκους των περιοχών Πολυδένδρι, Καπανδρίτι,Ταξιάρχες, Άγιο Γεώργιο, Πουλίθρες να κλείσουν παράθυρα, πόρτες και καμινάδες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA