Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στη Φωκίδα: Δύσκολη νύχτα – Πάνω από 8 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο

Περισσότερα από 8 χιλιόμετρα είναι το πύρινο μέτωπο στη Φωκίδα – Έχει επεκταθεί και στην Τολοφώνα

Φωτιά στη Φωκίδα (Eurokinissi)
Φωτιά στη Φωκίδα (Eurokinissi)

Πολύ μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το μέτωπό της φωτιάς στη Φωκίδα, αφού πλέον επεκτάθηκε και στην Τολοφώνα η οποία εκκενώθηκε, με μηνύματα που πήραν στα κινητά τους από το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας. Τοπική αυτοδιοίκηση και αστυνομία προσπαθούν να ενημερώσουν τους κατοίκους και να τους απομακρύνουν.

Image
 Φωκίδα

Προηγουμένως είχαν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα σε δύο φάσεις καθώς η φωτιά πέρασε δίπλα στα χωριά και έκαψε κάποια σπίτια περιφερειακά των χωριών. «Βασικό μας μέλημα είναι να σώσουμε τους ανθρώπους για αυτό προχωράμε και σε ασφαλείς εκκενώσεις των χωριών» δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος και όπως συμπληρώνει «οι ισχυροί άνεμοι της περιοχής οδηγούν τη φωτιά προς την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα. Η νύχτα θα είναι μακριά απόψε». Σημειώνεται ότι το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς έχει γίνει ορατό από την απέναντι πλευρά του Κορινθιακού στην περιοχή της Ακράτας.

Image
φωκίδα
Image
Φωκίδα

Κάηκαν σπίτια στην Ελαία

Σύμφωνα με το fokidanews.gr, έχουν καεί σπίτια στην Ελαία, ενώ σύμφωνα με άλλες, που δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα ωστόσο, το ίδιο έχει συμβεί και στην Καλλιθέα.Παράλληλα, έτοιμοι γα εκκένωση είναι και οι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο για παν ενδεχόμενο.

Η φωτιά άρχισε σε χαμηλή βλάστηση και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά στο χωριό Ελαία. Παράλληλα όσοι βρίσκονταν στην περιοχή πήραν μήνυμα από το 112 που τους ζητούσε αν βρίσκονται στην Ελαία της Φωκίδας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Καλλιθέα, ενώ λίγο αργότερα με άλλο μήνυμα καλούσσε να κατευθυνθούν προς Άγιο Σπυρίδωνα. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Λουκά Καραδήμο «η πυρκαγιά πέρασε πάρα πολύ κοντά στο χωριό και έκαψε ορισμένα παλιά σπίτια που βρίσκονται εκεί και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές αλλά έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για το χωριό».

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από τη Φωκίδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς Το χωριό Ελαία είναι βόρεια από τα παραλιακά χωριά Γλυφάδα, Σπηλιά, ‘Αγιος Σπυρίδων αλλά και το νησί Τριζόνια. Οι καπνοί της πυρκαγιάς είναι ορατοί τουλάχιστον σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από τιο σημείο εστίας

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #εκκένωση