Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Ανατολική Μάνη κι απειλεί ολοένα και περισσότερα χωριά. Για το λόγο αυτό δόθηκαν εντολές εκκένωσης σε τουλάχιστον 8 χωριά. Αρχικά, διαταγή άμεσης εκκένωσης δόθηκε για τα χωριά Σκαμνάκι και Καρβελάς του δήμου Ανατολικής Μάνης. Ακολούθως εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε για τους οικισμούς Βαθύ, Σκουτάρι, Καμάρες, Κρίνη, Γέρμα, Κρυονέρι και Μαυροβούνι, επίσης στον δήμο Ανατολικής Μάνης, που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του Λακωνικού Κόλπου.

Σύμφωνα με την Γεωργία Λυροφώνη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνης, το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο σε έκταση και απηύθυνε έκκληση να σταλούν εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας για να περιορίσουν το μέτωπο. Μέχρι στιγμής στις φλόγες έχουν παραδοθεί και σπίτια. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο» είπε η κ. Λυροφώνη στην τηλεόραση του Open ενώ ενημέρωσε πως εκκενώνεται προληπτικά ξενοδοχείο στο Μαυροβούνι.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε δασική έκταση στις περιοχές Πολυάραβο, Σιδηρόκαστρο, Καρυούπολη και στο χωριό Τόμπρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA