Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ολική καταστροφή της Αγίας Αννας από τη φωτιά κάνουν λόγο οι κάτοικοι του γνωστού παραθεριστικού χωριού της Εύβοιας, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι την παραλία και κατάπιαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή κάνουν λόγο για ολική καταστροφή. «Η φωτιά σάρωσε τα πάντα – σπίτια, επιχειρήσεις, δάσος» λένε οι κάτοικοι που εγκαταλείπουν το χωριό με πλωτά μέσα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται μέχρι και τώρα και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο Μαντούδι με πλωτά του Λιμενικού, βάρκες και καΐκια περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είμαι στο μέτωπο τις τελευταίες δύο ημέρες, γιατί υπήρχε φόβος πως θα περάσει στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Οι άνεμοι έφεραν τη φωτιά προς τα ορεινά χωριά του Δήμου», είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς μιλώντας στο Mega. Εκκενώθηκαν τα χωριά Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μηλιές, Τσαπουρνιά και Βασιλικά. Η φωτιά έχει ένα μέτωπο που καταλαμβάνει τα νότια σύνορα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Πρόκειται για προληπτική εκκένωση, καθώς υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι και παιδιά. Οι κάτοικοι σε αυτά τα μέρη είναι συνηθισμένοι στις φωτιές, αλλά όχι σε κάτι έντονο. Αυτή τη στιγμή ο άνεμος γύρισε στα δυτικά και «σπρώχνει» τη φωτιά προς το Αιγαίο. «Έχουμε δει πολύ μεγάλες πυρκαγιές. Η πυρκαγιά του 1977 θεωρείται από τους παλιούς η μεγαλύτερη που πέρασε ποτέ από την Εύβοια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA