Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια αναζωπύρωση υπάρχει αυτή την ώρα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με την πυρκαγιά στην Αττική να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Μετά την Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώνονται ακόμα τρεις περιοχές: Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι. 

Το μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που εστάλη στους κατοίκους των περιοχών μέσω του 112: 

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα - Νέα Μάκρη από Επαρχ. Οσό Μαραθώνος - Καπανδριτίου. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας». 

Πού αλλού υπάρχουν αναζωπυρώσεις

Για πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών και πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, αυτήν την ώρα, έκανε λόγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι. Όπως ανέφερε, βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση. «Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί», τόνισε ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι προηγήθηκε

Στις 09:10 το πρωί υπήρξε αναζωπύρωση στις Αφίδνες, με τις φλόγες να δυναμώνουν και πάλι και τη μάχη να δίνεται, για να περιοριστεί και αυτή η εστία. Η φωτιά στη βόρεια Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα, που σηκώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανάλογα με τη φορά των ανέμων, οι ρίψεις θα στοχεύσουν στη διάσπαση του μετώπου, το οποίο είναι τεράστιο. Τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια στις Αφίδνες και στη Δροσοπηγή που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Συγκλονίζουν, δε, οι εικόνες από εκρήξεις σε μάντρα αυτοκινήτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA