Μενού
  • Α-
  • Α+

Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο προγραμματισμένων περικοπών στη ηλεκτροδότηση στην Αττική από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. «Αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης στην Αττική, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής / ζήτησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της ηπειρωτικής χώρας», αναφέρει ο Διαχειριστής.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή στους πολίτες στα ακόλουθα:

  • Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.
  • Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και άρα όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Οι περιοχές στις οποίες προγραμματίζονται διακοπές είναι:

  • Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πάτημα Χαλανδρίου, Πεντέλη, Γέρακας, Πολύδροσο
  • Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Καβούρι, Γλυφάδα, Λαγονήσι, Αγία Μαρίνα
  • Κηφισιά, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Μαρούσι, Μενίδι, Νέα Φιλαδέλφεια, Λυκόβρυση, Γαλάτσι, Aνω Κυψέλη, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέα Ιωνία, 'Αγιοι Ανάργυροι, Ίλιον, Νέα Χαλκηδόνα, Καματερό, Περισσός, 'Ανω Πατήσια
  • Ηλιούπολη, 'Αλιμος, Καλαμάκι, 'Αγιος Δημήτριος, Καλλιθέα, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Υμηττός, Γλυφάδα, Δάφνη, Καρέας, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό
  • Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κορωπί, Καλύβια, Παιανία, Κερατέα
  • Κάλαμος, Βαρνάβας, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Μαλακάσα, Ιπποκράτειος Πολιτεία
  • Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Σχοινιάς, Κάτω Σούλι, Μάτι, 'Αγιος Ανδρέας, Πικέρμι, Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Διόνυσος
  • Εκάλη, Νέα Ερυθραία, 'Αγιος Στέφανος, Δροσιά, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, 'Ανοιξη, Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι
  • Σπάτα, Μαρκόπουλο, Λούτσα, Κορωπί.

Ως προς την διάρκεια των διακοπών, διευκρινίζεται ότι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πυρκαγιάς και ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μην είναι μεγάλης διάρκειας.

Τέλος, οι πολίτες παρακαλούνται κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

  • Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
  • Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

Η αιτία για τις εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος

Η επέκταση της φωτιάς στο βόρειο σύνορο του Κρυονερίου είχε ως αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ομαλή τροφοδότηση της Αττικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενεργοποιήθηκε το σχέδιο άμυνας του συστήματος ηλεκτροδότησης που περιλαμβάνει περικοπές καταναλωτών σε περιοχές της Αττικής, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί ήδη με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνοντας ότι τόσο το ΥΠΕΝ όσο και οι Διαχειριστές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προστατευθούν κατά το δυνατόν οι Γραμμές Μεταφοράς Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης, καθώς και ότι όλες οι πλευρές καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για την αποσόβηση των προβλημάτων και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

Τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η εν εξελίξει φωτιά στη ΒΑ Αττική συντονίζουν στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και ο διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA