Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα να εκκενώσουν άμεσα τους οικισμούς σε Λίμνη Μαραθώνα και Καλέτζι εξέδωσε η Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών με μήνυμα στο 112. Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να κατευθυνθούν προς το Γραμματικό, καθώς η φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση γύρω από την περιοχή, πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις, την ώρα που οι άνεμοι ολοένα και δυναμώνουν. Την ίδια ώρα οι φλόγες της φωτιάς έχουν ζώσει το Κρυονέρι και ήδη η πυρκαγιά έχει μπει στον οικιστικό ιστό με τα πρώτα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Ιδια κατάσταση επικρατεί και στις Αφίδνες, όπου η φωτιά έχει εισβάλει από χθες στον οικιστικό ιστό κι έχει κάψει σπίτια κι επιχειρήσεις, όπως και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα μέτωπα πλέον είναι περισσότερα από πέντε κι εδώ και λίγη ώρα η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό στο ύψος των Αφιδνών και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι. Στο συγκεκριμένο μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά κατευθύνεται προς Πολυδένδρι και Καπανδρίτι αλλά και προς Μαλακάσα και Λίμνη Μαραθώνα. Γι αυτόν τον λόγο αυτό, πριν από λίγη ώρα, εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη, ενώ τη νύχτα εκκενώθηκε ο Βόθωνας προς τη Λίμνη Μαραθώνα και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου.

Το κέντρο του Αγίου Στεφάνου δεν κινδυνεύει πλέον, όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική, κι ο κίνδυνος μεταφέρεται προς το Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα. Ενα πολύ μεγάλο πρόβλημα, εκτός από τη φωτιά, είναι και ο πυκνός καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό της Αττικής, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν από το πρωί, αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού καίγεται πυκνό συμπαγές δάσος.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από το πρωί και οι 83 πυροσβέστες που έφτασαν τη νύχτα συνοδεία 2 Canadair από τη Γαλλία, η οποία είναι μεταξύ των χωρών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για βοήθεια που επέβαλε η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς προβλέπονται άνεμοι από το μεσημέρι και ήδη άρχισε να φυσάει στην περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA