Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα μας πραγματοποίησε από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «οι ανοιχτές πυρκαγιές που αντιμετωπίζουμε σήμερα Παρασκευή είναι 56, εκ των οποίων οι πιο σοβαρές σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Φθιώτιδα». Και συνέχισε: «Η φωτιά που μαίνεται στη βόρεια Αττική έχει περάσει προς τη λίμνη του Μαραθώνα. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να την ανακόψουμε. Στην Εύβοια ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του».  

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα. «Στην Αττική θα έχουμε σταδιακή αύξηση των δυτικών ανέμων, με ριπές που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς. «Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι, με την επιβάρυνση στην ηλεκτροδότηση να είναι μεγάλη. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ενώ οι τμηματικές διακοπές ρεύματος στην Αττική κρίνονται ως αναγκαίες». 

Δείτε την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά:

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα εστάλη μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112», σύμφωνα με το οποίο όσοι βρίσκονται στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής να εκκενώσουν τώρα προς Γραμματικό. Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα ή Καλέτζι Αττικής, εκκενώστε τώρα προς Γραμματικό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA