Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία με αποτέλεσμα να απειλούνται νέοι οικισμοί και κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι στα Βίλλια ενώ το δάσος της Νεμούντας καίγεται. Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους στα Βίλλια, στα Τσαπαρέικα και στη Νεμούτα και τους κάλεσε να εκκενώσουν τους οικισμούς και να φύγουν προς την Αχλαδινή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζητήθηκε η εκκένωση των οικισμών Νέο Λούβρο και Καμένα. Κάτοικοι στα Βίλλια υποστηρίζουν πως έχουν εγκλωβιστεί 4 άτομα. https://twitter.com/112Greece/status/1423616140304076800?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με το patrisnews.com, κάτοικος ανέφερε ότι έχουν εγκλωβιστεί σε αγροικία στα Βίλλια 4 άτομα, ο ιδιοκτήτης των κτημάτων και 3 άτομα με υδροφόρα που συμμετείχαν στη κατάσβεση της φωτιάς η οποία επεκτάθηκε γρήγορα και τους κύκλωσε. 

Κάτοικοι στην Αγία Τριάδα Νεμούντας έμειναν στην περιοχή και κατήγγειλαν στο ilialive.gr πως η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα και υπάρχουν ηλικιωμένοι και κτηνοτρόφοι που αδυνατούν να μετακινηθούν. 

https://www.youtube.com/watch?v=kvyjHUv-84k

Οι φλόγες έφτασαν στο χωριό Λάλας της Ηλείας τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ συνεχίζουν και δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες. Δέκα πολίτες και δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ελαφρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Στο Νοσοκομείο Πύργου μεταφέρθηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες της εκκλησίας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA