ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/08/2021 18:37

Φωτιά στο Σούνιο: Μέσα στον οικισμό οι φλόγες 

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Σούνιο και διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών - Σουνίου από το ύψος του Ναού του Ποσειδώνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Φωτιά στο Σούνιο: Μέσα στον οικισμό οι φλόγες 
Στιγμιότυπο από πυρκαγιά (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Σούνιο και διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών - Σουνίου από το ύψος του Ναού του Ποσειδώνα και στα δύο ρεύματα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τεράστια μάχη και σπίτια καίγονται.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Η φωτιά καίει σπίτια στο Σούνιο, όπου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής δεν επιχειρούν εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις φλόγες, καθώς είναι πάνω στο βουνό. Η κατάσταση είναι τραγική και ο αντιδήμαρχος απευθύνει δραματική έκκληση να σπεύσουν εναέρια μέσα.

«Η φωτιά πέρασε απέναντι, έπιασε στο Κέιπ Σούνιο από την κάτω μεριά και μας πέρασε απέναντι, προς το βουνό της Αγριλέζας, προς τον δρυμό. Η φωτιά έχει περάσει, δεν έχουμε εναέρια μέσα, καθόλου. Ξεκίνησε από το Κέιπ Σούνιο, από την κάτω μεριά του δρόμου, στην παραλία και πέρασε από την απέναντι μεριά του δρόμου. Ήρθαν τρία εναέρια μέσα, ρίξαν μία βολή και τώρα εξαφανιστήκανε. Δηλαδή μόνο αυτά θα μας σώσουνε. Πρέπει οπωσδήποτε να έρθουνε γιατί μένει κόσμος εδώ πέρα, έχει κόσμο πάρα πολύ - μες στα σπίτια. Έχει σπίτια, κατασκηνώσεις, είναι δίπλα στον ναό του Ποσειδώνα η φωτιά. Δεν μπορούν να πάνε πάνω στο βουνό οι επίγειες δυνάμεις, εκλιπαρώ για εναέρια μέσα. Ήδη καίγονται δύο σπίτια», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΣΟΥΝΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ