Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις σε Καλαμάτα, Φωκίδα και Αθήνα. Σε κάθε σημείο της χώρας, από το Σούνιο έως τη Βόρεια Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία και τη Μάνη, μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Για τη φωτιά που ξέσπασε ακόμη και στο Πεδίον του Αρεως (αλλά κατασβέστηκε άμεσα), σημειώθηκε διπλή απόπειρα εμπρησμού και συνελήφθη μια γυναίκα. Όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, περίπου στις 17:30 στο Πεδίον του Άρεως επιχειρήθηκε εμπρησμός και μάλιστα δύο φορές. Μετά τις καταγγελίες περίοικων και διερχόμενων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα, η οποία ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Με αφορμή τη φωτιά στο Πεδίον του Αρεως ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην "καρδιά" της Αθήνας, στο πάρκο μας. Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπο έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις». 

Στην Καλαμάτα συνελήφθη άτομο για εμπρησμό από πρόθεση

Παράλληλα, στην Καλαμάτα, ένας άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση στη Μεσσηνία και το Σάββατο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, παρόμοιες καταστάσεις περιγράφουν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα. Ο δήμαρχος Ελληνικού, μέσω ανάρτησης στο facebook σημειώνει πως εντοπίστηκε μεγεθυντικός φακός τοποθετημένος σε ξερά χόρτα ύστερα από περιπολία της ομάδας εθελοντών δασοφύλαξης. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, καταγγέλλει εμπρησμό στον χώρο του στρατοπέδου. Ευτυχώς, όπως εξηγεί η παρέμβαση ήταν άμεση και έτσι δεν επεκτάθηκε η φωτιά. 

Αλλά και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ναυπάκτου μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης, συνοδεία αστυνομίας, ένα 55χρονος που φέρεται ως ύποπτος για την πρόκληση της φωτιάς στην Ελαία νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με το NafpaktiaNews, ο προσαχθείς, ο οποίος πιθανότατα είναι κάτοικος του χωριού, εκτελούσε, κατά πληροφορίες, εργασίες σιδηρουργίας με τροχό στο χωριό και πιθανόν από τους σπινθήρες να προκλήθηκε η τεράστια φωτιά που έπληξε την ευρύτερη περιοχή και οδήγησε σε εκκένωση τα χωριά Ελαία, Καλλιθέα και Τολοφώνα. Η προσαγωγή αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA