Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που τα πύρινα μέτωπα από τις φωτιές προκαλούν καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Βόρεια Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία αλλά και την Μάνη, άλλες περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από νέα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Αυγούστου, σημειώθηκαν έντονες καταιγίδες σε περιοχές της Θράκης, ενώ στην Αλεξανδρούπολη έπεσε και χαλάζι. Η χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή των Δικέλλων και της Μάκρης και -σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και παραθεριστών - το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού.

Εν τω μεταξύ κόλαση φωτιάς κυκλώνει και απόψε την Αττική, μετά τη νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη. Ο φλόγες κινούνται μέσα στη νύχτα προς τους Θρακομακεδόνες και ο κίνδυνος να γίνει η στάχτη η Πάρνηθα είναι ορατός. Νωρίτερα εκκενώθηκαν και η Βαρυμπόμπη και οι Θρακομακεδόνες. Την ίδια στιγμή μαίνεται η φωτιά στον Άγιο Στέφανο, όπου έχουν καεί σπίτια όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σπίτι - σπίτι. Το ίδιο έχει συμβεί και στο Πευκόφυτο, οικισμό κοντά στον Άγιο Στέφανο, ενώ αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες και από τον οικισμό των Ποντίων, όπου και εκεί φαίνεται πώς οι φλόγες έχουν αφανίσει κατοικίες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA