Μενού
  • Α-
  • Α+

Μόνο αισιόδοξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πιλοτική εκτίμηση που κάνει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς στην Αττική. Στις περιοχές γύρω από τη φωτιά μπορεί κανείς να διακρίνει τη εν δυνάμει εξάπλωσή της. Η εκτίμηση αποτυπώνεται σε χάρτη τον οποίο δημοσιοποίησε. 

«Η επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, παρουσιάζουν μία πιλοτική εκτίμηση για την αναμενόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που επηρεάζει πλέον ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Αττικής (Χάρτης). Η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ - meteo.gr και αφορά στην= χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.08.2021 06:00.Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει σήμερα αντιμέτωπους η νέα πραγματικότητα των δασικών πυρκαγιών, το ΕΑΑ - meteo.gr προτάσσει την ουσιαστική, επιστημονική συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο μία περισσότερο ολοκληρωμένη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών του παρόντος και του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκκίνηση αυτής της καταρχήν άτυπης συνεργασίας, προϊόν της οποίας είναι ο παραπάνω χάρτη» αναφέρει το meteo.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMeteo.Gr%2Fposts%2F4202277969809521&width=500&show_text=true&height=497&appId
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA