Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στην Αττική: Δραματικό σενάριο για την εξάπλωση του μετώπου το Σάββατο – Ο χάρτης του meteo

Καθόλου αισιόδοξη δεν είναι η πρόβλεψη από το meteo για την εν δυνάμει εξάπλωση της φωτιάς στην Αττική το Σάββατο, σύμφωνα με χάρτη

Ανεξέλεγκτες είναι οι φωτιές (πηγή: Eurokinissi)
Ανεξέλεγκτες είναι οι φωτιές (πηγή: Eurokinissi)

Μόνο αισιόδοξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πιλοτική εκτίμηση που κάνει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς στην Αττική. Στις περιοχές γύρω από τη φωτιά μπορεί κανείς να διακρίνει τη εν δυνάμει εξάπλωσή της. Η εκτίμηση αποτυπώνεται σε χάρτη τον οποίο δημοσιοποίησε.

Image
Χάρτης

«Η επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, παρουσιάζουν μία πιλοτική εκτίμηση για την αναμενόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που επηρεάζει πλέον ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Αττικής (Χάρτης). Η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ - meteo.gr και αφορά στην= χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.08.2021 06:00.Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει σήμερα αντιμέτωπους η νέα πραγματικότητα των δασικών πυρκαγιών, το ΕΑΑ - meteo.gr προτάσσει την ουσιαστική, επιστημονική συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο μία περισσότερο ολοκληρωμένη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών του παρόντος και του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκκίνηση αυτής της καταρχήν άτυπης συνεργασίας, προϊόν της οποίας είναι ο παραπάνω χάρτη» αναφέρει το meteo.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Καιρός #Χάρτης

Best of Internet