Οι άνεμοι δεν είναι σύμμαχοι στην κατάσβεση των πυρκαγιών μιας και με το που ξημέρωσε άρχισαν να δυναμώνουν τόσο σε Αττική που μαίνεται η φωτιά σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και Σταμάτα, αλλά και στην Εύβοια στη Λίμνη και στα γύρω χωριά. Μπορεί η έντασή τους να μην ξεπερνά τα 3-4 μποφόρ, ωστόσο, μέσα στο μέτωπο δυναμώνουν και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από τους πυροσβέστες που δίνουν τιτάνιο αγώνα όλες αυτές τις ημέρες στα μέτωπα της χώρας.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου έως τις 09:00 αναμένεται να στραφούν σε βορειοανατολικούς με εντάσεις 2-4 μποφόρ και ριπές στα 40-60 χιλιόμετρα την ώρα κυρίως στην νοτιοανατολική Αττική και τη νότια Εύβοια. Στην Αττική, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου έως τις 09:00 αναμένεται στροφή των ανέμων σε βόρειους – βορειοανατολικούς στα 3-4 μποφόρ και ριπές έως 40-50 χιλιόμετρα την ώρα στα ανατολικά και νότια τμήματα και έως 30-40 χιλιόμετρα την ώρα στα υπόλοιπα τμήματα.
Δείτε στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη την ένταση των ανέμων σε πραγματικό χρόνο.
- «Έκανε ΚΑΡΠΑ στον Μαζωνάκη με το ένα χέρι»: Η σοκαριστική αποκάλυψη από το ΕΚΑΒ
- Ανθή Βούλγαρη: Ξέσπασε στον αέρα για δημοσιεύματα - «Με έβγαλαν ότι πήγα στην κλινική στο Κολωνάκι»
- «Βόμβα» στον ΑΝΤ1 με τη Ζέτα Μακρυπούλια: Η απόφαση που τα αλλάζει όλα και το μέλλον του Rouk Zouk
- Χριστίνα Παππά: Είχε πάει στο ιατρείο όπου πέθανε ο Μαζωνάκης - «Με επανέφεραν με απινιδωτή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.