Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση σε Θρακομακεδόνες και  Βαρυμπόμπη, με την πύρινη λαίλαπα να έχει μπει στον οικιστικό ιστό. Στον Άγιο Στέφανο η επέμβαση των εναέριων μέσων το πρωί του Σαββάτου (7/8) είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί το μέτωπο και να μη φτάσει σε σπίτια. Στη Βαρυμπόμπη η φωτιά έχει ζώσει ξανά την πλατεία και κατακαίει όσα σπίτια γλίτωσαν από το προηγούμενο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, ενώ στους Θρακομακεδόνες έχει φτάσει στις παρυφές του οικισμού και έχει κάψει τουλάχιστον ένα σπίτι. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός έκανε έκκληση στους πολίτες να φύγουν από τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εκκένωση. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων 1 συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό που βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά των Θρακομακεδόνων έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και είναι σε επιφυλακή για να ανακόψουν τη φωτιά που κατεβαίνει από το βουνό με απειλητικές διαθέσεις. Την ίδια ώρα, αναφερόμενος σε ενημέρωση από πολίτες της περιοχής ότι η φωτιά έχει μπει ήδη στον οικισμό από τις οδούς ΦλωρίνηςΝαούσηςΗμαθίαςΚαστοριάς κα που είναι οι πρώτοι δρόμοι πάνω από το βουνό, είπε ότι όντως κατεβαίνει πλέον από εκεί η φωτιά. Στις οδού Στρωμνίτσης και Δημητρίου Πολιορκητού κάηκαν αυλές σπιτιών, ενώ η πύρινη λαίλαπα πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τα σπίτια στην οδό Γρεβενών κι έφυγε ξανά προς το βουνό. Οι Θρακομακεδόνες καίγονται, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει φωτιά κάποιο σπίτι.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί εκ νέου το 112 για τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη και προσέθεσε πως η Πυροσβεστική στο μέτρο του δυνατού θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές. Το 112 έστειλε μήνυμα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι και Λόφο Κουρεμένου να εκκενώσουν τώρα προς Δροσιά μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος.

Δύσκολη η κατάσταση στη Μαλακάσα

Από την άλλη, το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την Εθνική Οδό, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο ΩρωπούΜήλεσιΜπάφιΜαυροσουβάλα και Λεβίσι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA