Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βαρυμπόμπη δοκιμάστηκε από την πυρκαγιά όσο καμία άλλη περιοχή της Αττικής και μετρά ανυπολόγιστες ζημιές με τις φλόγες να σιγοκαίνε ακόμα. Υστερα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς την περασμένη Τρίτη (3/8), εκεί απ' όπου ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης της Αττικής, η Βαρυμπόμπη χτυπήθηκε ξανά με μεγάλη αναζωπύρωση το μεσημέρι της Παρασκευής (6/8), η οποία επέστρεψε και μπήκε ξανά μέχρι και την πλατεία του οικισμού για να αποτελειώσει με την καταστροφική της μανία ό,τι είχε μείνει όρθιο από το πρώτο χτύπημα της πύρινης λαίλαπας. Μεγάλες εκτάσεις με καμένα δέντρα, καθώς και κατεστραμμένα σπίτια, άφησε η πυρκαγιά που πέρασε από την Βαρυμπόμπη.

Οι καταστροφές σε Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Θρακομακεδόνες και τις υπόλοιπες περιοχές είναι εκτεταμένες από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης. Στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, οι περιπολίες των ανδρών της Τροχαίας μαζί με ομάδες της ΔΙΑΣ και εθελοντές είναι συνεχείς που ελέγχουν όποιον επιχειρεί να μπει μέσα σε πυρόπληκτες περιοχές όπως οι Θρακομακεδόνες ώστε να εμποδιστούν φαινόμενα πλιάτσικου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega κάποια από τα οχήματα φάνηκαν αρκετά ύποπτα με αποτέλεσμα άνδρες της ΔΙΑΣ να τα ακολουθούν και να προχωρούν σε περαιτέρω ελέγχους.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής επιστρέφουν σιγά σιγά στα σπίτια τους ή σε ό,τι απέμεινε από αυτά για να μαζέψουν ό,τι μπορούν και να προσπαθήσουν να χτίσουν ξανά τις ζωές τους από το μηδέν...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA