ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/08/2021 13:40

Φωτιές στην Ελλάδα: Ακόμα ένα Beriev ζήτησε η Ελλάδα από τη Ρωσία

Επίσημο το αίτημα της Ελλάδας για ένα δεύτερο Beriev από τη Ρωσία - Το ρωσικό «θηρίο» αντλεί από τη θάλασσα 12 τόνους νερού σε μόλις 14 δευτερόλεπτα και το πρώτο έχει βοηθήσει ήδη στην κατάσβεση στα πύρινα μέτωπα.

Φωτιές στην Ελλάδα: Ακόμα ένα Beriev ζήτησε η Ελλάδα από τη Ρωσία
Το ρωσικό Beriev - 200 (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Αίτημα για παροχή ακόμη ενός Beriev κατέθεσε η Ελλάδα στη Ρωσία για να βοηθήσει στις φωτιές. Το ρωσικό «θηρίο» Beriev υπερέχει στα σημεία έναντι των άλλων πυροσβεστικών και συγκεκριμένα στην ποσότητα του νερού που αντλεί από την θάλασσα 12 τόνους και στην ταχύτητα με την οποία κινείται. Οι πληροφορίες για παροχή δεύτερου αεροπλάνου τέτοιου τύπου υπήρχαν απο την Παρασκευή, τώρα πάντως είναι επίσημο.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Εύβοια: Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το κοκπιτ του Beriev-200

Πώς κινείται το Beriev

Το αεροπλάνο κατεβαίνει προς την επιφάνεια του νερού με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια ο πιλότος ανοίγει τους μηχανισμούς υδροληψίας ενώ το αεροπλάνο γλιστράει πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 150-190 χλμ./ώρα. Το νερό μεταφέρεται σε δεξαμενές μέσω μηχανισμών, που έχουν τη δυνατότητα να αντλούν περίπου ένα τόνο ανά δευτερόλεπτο. Όταν οι δεξαμενές γεμίζουν, το νερό αρχίζει να πέφτει μέσα από μία ειδική βαλβίδα. Ο πιλότος βλέπει τη ροή του νερού, κλείνει τους μηχανισμούς υδροληψίας και αποθαλασσώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΡΩΣΙΑ BERIEV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ