Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παραίτησή του από το πόστο του διοικητή της Αεροπορίας Στρατού υπέβαλλε ο υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκος ύστερα από την μετάθεσή του σε δυσμενέστερη θέση. Ο υποστράτηγος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές είχε υποβάλλει προ ημερών την παραίτησή του, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Chinook στα μέτωπα της φωτιάς ανά τη χώρα. Οι Ενοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τα ελικόπτερα Chinook, κάτι που έκαναν και στα μέτωπα των τελευταίων ημερών.

Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open TV, στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεκλήθη υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των καταστροφικών φωτιών που μαίνονται στη χώρα.

Όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, παραμένει θολό το εάν ζητήθηκε η παραίτηση του υποστράτηγου Γιώργου Κουμεντάκη εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας των ελικοπτέρων στα πύρινα μέτωπα, καθώς ο Στρατός Ξηράς διαθέτει 14, κάποια εκ των οποίων έχουν πετάξει και έχουν επιχειρήσει στα μέτωπα των πυρκαγιών, ή του τρόπου που επιχείρησαν.

Εξετάζεται λοιπόν αν η μετάθεσή του, ζητήθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι έπρεπε η Αεροπορία Στρατού να συνδράμει με περισσότερα μέσα κάτι που άπτεται των αρμοδιοτήτων της Αεροπορίας Στρατού ή για τον τρόπο που επιχείρησε στις πυρκαγιές, ωστόσο, το δεύτερο σκέλος αφορά την Πολιτική Προστασία καθώς τα πτητικά μέτρα του Στρατού ενεργούν καθ' υπόδειξη της Πυροσβεστικής.

Η υπόθεση της παραίτησης του υποστράτηγου σχετίζεται με την γενικότερη ανταπόκριση των δυνάμεων στα μέτωπα της φωτιάς, για την οποία εγείρονται πολλά ερωτήματα που μένει να απαντηθούν μόλις καθίσει η στάχτη από τις καταστροφικές πυρκαγιές και γίνει ο απολογισμός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA