Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντολή εκκένωσης 19 οικισμών έδωσε η Πυροσβεστική, μέσω του 112, στην περιοχή της Γορτυνίας στην Αρκαδία, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα, έπειτα από τις αναζωπυρώσεις που ξεκίνησαν νωρίτερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα δυο μηνύματα του 112, ζητήθηκε εκκένωση από τους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι και Φαναράκι, με κατεύθυνση τα Τρόπαια ή την Τρίπολη. 

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι πως, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο αντιδήμαρχος Γορτυνίας, Νεκτάριος Μπαρούτσας, στην περιοχή μεταβαίνουν τώρα, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Γορτυνίας Στάθη Κούλη και τις εκκλήσεις του για βοήθεια, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Δραματική είναι η έκκληση για βοήθεια κατοίκων στο Πυρρί. «Ικετεύω για βοήθεια, το Πυρρί καίγεται ολόκληρο», λέει σε βίντεο ο πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Στρίκος. 

 

Πυροσβεστικός φραγμός στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας

«Πυροσβεστικός φραγμός έχει στηθεί στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας η φωτιά που βρίσκεται στη Γορτυνία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως εξήγησε, «η γραμμή άμυνας έχει στηθεί με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, μετά τον Αλφειό ποταμό, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά προς τις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα».

Οσον αφορά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στις περιοχές Λάλα, Λάσδικα, Δούκα και Μηλιές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στη μέγιστη ετοιμότητα οι δομές Υγείας των περιοχών

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

«Πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στην Γορτυνία, η οποία έχει επεκταθεί και έχει δημιουργήσει μέτωπα», είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.  Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις», τονίζοντας ότι «δυστυχώς φυσάει στην περιοχή». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις οικισμών».

Όπως εξήγησε, «η γραμμή άμυνας έχει στηθεί με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, μετά τον Αλφειό ποταμό, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά προς τις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA