ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/08/2021 17:11

Σχολεία: Ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου - Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή 2 self test θα προσέρχονται οι μαθητές

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Οι μαθητές θα προσέρχονται με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού όσοι είναι από 12 ετών και πάνω

Σχολεία: Ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου - Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή 2 self test θα προσέρχονται οι μαθητές
Αγιασμός σε σχολείο στην Θεσσαλονίκη (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλη της χώρας. Οι καθηγητές θα πρέπει να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό είτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει ότι «παροτρύνει» τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν: «Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών» σημειώνει το υπουργείο Παιδείας.

Τι θα ισχύει για τους μαθητές

Οι μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Θα ανακοινωθούν νέα πρωτόκολλα

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν πιο κοντά στην ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ SELF TEST ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ