Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλη της χώρας. Οι καθηγητές θα πρέπει να προσκομίζουν είτε  πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό είτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει ότι «παροτρύνει» τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν: «Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών» σημειώνει το υπουργείο Παιδείας. 

Τι θα ισχύει για τους μαθητές 

Οι μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Θα ανακοινωθούν νέα πρωτόκολλα 

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν πιο κοντά στην ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς.  Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA