ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/08/2021 19:58

Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Βίλια με νέες εκκενώσεις - Καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα

Οι δυο φωτιές ξεκίνησαν με διαφορά λίγων ωρών μεταξύ τους και συνεχίζουν να καίνε ταυτόχρονα στην Αττική - Στα Βίλια τα βλέμματα, καλύτερη είναι η εικόνα στην Κερατέα

Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Βίλια με νέες εκκενώσεις - Καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Το διπλό μέτωπο φωτιάς στην Αττική συνεχίζει να καίει, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε απόλυτο συναγερμό, με όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα να κάνουν δραματικές προσπάθειες ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Βίλια, καθώς πρόκειται για μία δύσβατη περιοχή, όπου δεν μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα επίγειες δυνάμεις. Αντίθετα στην Kερατέα η εικόνα δείχνει να είναι καλύτερη, και σύμφωνα με τον περιφεριάρχη Γιώργο Πατούλη, θα μπορέσει να οριοθετηθεί με τη βοήθεια των δυνάμεων που επιχειρούν.

Οι δυο φωτιές ξεκίνησαν με διαφορά λίγων ωρών μεταξύ τους και συνεχίζουν να καίνει ταυτόχρονα στην Αττική, γεγονός που καταδεικνύει τις μεγάλες δυσκολίες για την οριοθέτηση - αρχικά - και τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Open ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης «οι φλόγες έχουν φτάσει στα δυο χιλιόμετρα από τα Βίλια», ζητώντας ενίσχση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το μεγάλο μέτωπο κινείται προς το όρος Πατέρα, έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού, όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος.

Μάλιστα το 112 έστειλε μήνυμα εκέννωσης του οικισμού Βενίζα λίγο πριν τις 8 το βράδυ, με εντολή να προωθηθούν οι πολίτες προς τα Μέγαρα.

Στην Κερατέα πυρκαγιά κατακαίει και χαμηλή βλάστηση με κατεύθυνση προς τον Εθνικό Δρυμό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις φαίνεται να κερδίζουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της.

Παρ' όλα αυτά νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις οικίες τους σε Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Άγιο Κωνσταντίνο. Η οδηγία που τους δόθηκε, ήταν να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Ανάβυσσο.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, εξέφρασε νωρίτερα την ανησυχία του για τον Εθνικό Δρυμό: «Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, γιατί, αν και έχει ξανακαεί, η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα».

Συνολικά σε όλη την επικράτεια το 24ωρο από ώρα 19:00 της 15-08-2021 έως ώρα 19:00 της 16-08-2021 εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΒΙΛΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ